Данас јак олујни вјетар у Српској

 Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јак јужни вјетар са олујним ударима у централном појасу Републике Српске.

Република Српска 04.04.2019 | 09:02
Данас јак олујни вјетар у Српској
Пријеподне вјетар ће бити умјерен јужни, у Динаридима и у Крајини јак, послијеподне веома јак, а према ноћи и у ноћи меторолози упозоравају на ударе олујне јачине.

У Херцеговини и планинама на истоку очекује се јак јужни вјетар, послијеподне веома јак, у ноћи са олујним ударима, на сјеверу умјерен до јак јужни.

У Републици Српској сутра ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме са кишом и пљусковима, могућом грмљавином и обилнијом кишом у јужној половини земље.

Пред јутро и ујутро облачно осим крајњег истока гдје ће бити промјенљиво облачно. На западу, сјеверу, дијелом централним предјелима и југу с кишом. На југу ће киша бити локално и обилнија уз услове за грмљавинске процесе.

Током пријеподнева и дана падавине ће се премјештати према централним предјелима, а поподне на исток, док ће на западу и сјеверозападу престати и доћи ће до дјелимичног разведравања, наведено је на сајту Републичког ходрометеорлошког завода.

Послијеподне претежно облачно, повремено са кишом од централних предјела на исток, те на југу, а на сјеверозападу и сјеверу суво. Биће мало свјежије. На југу се очекује обилнија киша око 30 литара по метру квадратном за 24 часа.

На западу пријеподне слабљење јужног вјетра и окретање на западни и сјеверозападни, док ће на истоку и југу и даље бити јак јужни, послијеподне у слабљењу.

У суботу, 6. априла, ујутро и пријеподне претежно до потпуно облачно и суво. Пријеподне и током дана остаје исти карактер времена с мјестимичним слабијим падавинама, углавном у јужној половини земље. Касније поподне и увече слабих падавина ће бити и на сјеверу, уз свјежије вријеме.

Минимална температура ваздуха од четири до девет, на планинама од један степен Целзијусов. Највиша дневна од 12 до 17, на крајњем сјевероистоку 19, на планинама од седам степени.

У недјељу, 7. априла, ујутро и пријеподне претежно до потпуно облачно, понегдје, углавном у јужној половини земље и на истоку са слабом кишом. Током дана све више сувог времена, понегдје са сунчаним интервалима.

Послијеподне више облака који ће дати по који пљусак на сјеверу. Према вечери поново облачније у свим предјелима уз слабе мјестимичне падавине. Минимална температура ваздуха од четири до девет, на планинама од два степена. Највиша дневна од 13 до 18, на крајњем сјеверу и сјевероистоку 20, у планинама од осам степени.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар