БЕЛ: Стандард сања послије 10 година!

Белгијанци опет отворили шампионску трку! На гостовању код Гента 2:1.

Фудбал 04.04.2019 | 00:15
БЕЛ: Стандард сања послије 10 година!
Није изузетак, већ скоро па правило. Белгијанци су уосталом и измислили деобо бодова у фудбалу и некако је и логично да код њх буде највећих узбуђења. Преокрети у плеј-оф фази сезоне у Про лиги су сигурни малтене колико и смрт,  а ево и ове године већ после два кола ситуација се прилично закомпликовала. Последица јучерашњег изненађујућег пораза Генка у Антверпену на коју се само надовезао Стандард из Лијежа победом у Генту од 2:1.

Није баш заслужено, јер Гент је већим делом утакмице био бољи тим, али је имао и нервозног Биргера Верстраетеа, који је прешао пут од јунака до трагичара. Прво је у 46. минуту анулирао погодак Реноа Емонда за 1:1, али је потом у самој завршници скривио глуп једанаестерац који је Разван Марин – доводили су га последњих дана медији у везу са Ајаксом – претворио у коначних 2:1.

Стандард сада на само два бода од Генка. А могао би ту између да се угура и Клуб Бриж, додуше тек ако победи на врућем гостовању у Бриселу. Мада Андерлехт није оно што је некад био. Видело се то и на старту плеј-офа кад га је Генк отресао са 3:0.

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 2. КОЛО

Уторак

Антверпен - Генк 1:0 (1:0)
/Рефаелов 4/

Среда

Гент - Стандард 1:2
/Верстраете 46 – Емонд 35, Марин 90пен/

Четвртак

20.30: Андерлехт - Клуб Бриж

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар