BEL: Standard sanja poslije 10 godina!

Belgijanci opet otvorili šampionsku trku! Na gostovanju kod Genta 2:1.

Fudbal 04.04.2019 | 00:15
BEL: Standard sanja poslije 10 godina!
Nije izuzetak, već skoro pa pravilo. Belgijanci su uostalom i izmislili deobo bodova u fudbalu i nekako je i logično da kod njh bude najvećih uzbuđenja. Preokreti u plej-of fazi sezone u Pro ligi su sigurni maltene koliko i smrt,  a evo i ove godine već posle dva kola situacija se prilično zakomplikovala. Posledica jučerašnjeg iznenađujućeg poraza Genka u Antverpenu na koju se samo nadovezao Standard iz Liježa pobedom u Gentu od 2:1.

Nije baš zasluženo, jer Gent je većim delom utakmice bio bolji tim, ali je imao i nervoznog Birgera Verstraetea, koji je prešao put od junaka do tragičara. Prvo je u 46. minutu anulirao pogodak Renoa Emonda za 1:1, ali je potom u samoj završnici skrivio glup jedanaesterac koji je Razvan Marin – dovodili su ga poslednjih dana mediji u vezu sa Ajaksom – pretvorio u konačnih 2:1.

Standard sada na samo dva boda od Genka. A mogao bi tu između da se ugura i Klub Briž, doduše tek ako pobedi na vrućem gostovanju u Briselu. Mada Anderleht nije ono što je nekad bio. Videlo se to i na startu plej-ofa kad ga je Genk otresao sa 3:0.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Utorak

Antverpen - Genk 1:0 (1:0)
/Refaelov 4/

Sreda

Gent - Standard 1:2
/Verstraete 46 – Emond 35, Marin 90pen/

Četvrtak

20.30: Anderleht - Klub Briž

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar