ИТА: Икарди и Интер су побједници дана!

Сага је завршена - Икарди се вратио и погодио! Мауро Икарди послије готово два мјесеца паузе због сукоба са управом поново заиграо за Интер и одмах се уписао у листу стријелаца. Подршка саиграча, не и навијача.  Трагични Римљани пропустили велике шансе да ухвате Милан! Циркус у Фрозинонеу! Ко ће у Лигу шампиона? И Торино у игри! Интер се убједљивом побједом у Парми учврстио на трећој позицији Серије А, док се за посљедње преостало мјесто које води у европску елиту бори пет клубова, које дијече свега четири бода.

Фудбал 03.04.2019 | 23:54
ИТА: Икарди и Интер су побједници дана!
Оно што се најављивало протеклих недеља, а што је потврђено на конференцији за новинаре Лучијана Спалетија пред дуел Интера са Ђеново обистинило се у сриједу увече.

Мауро Икарди истрчао је на терен стадиона Луиђи Ферарис у Ђенови од првог минута и тако се вратио у екипу Интера послије готово двомјесечне паузе.

Аргентинац је пропустио посљедњих девет утакмица Интера, одузета му је и капитенска трака због великог мимоилажења две стране у новој сарадњи, али су Икарди, односно његова супруга и менаџер Ванда Нара и управа Интера коначно закопали ратне сјекире.

Обје стране очигледно су закључиле да је у интересу клуба да у одлучујућем дијелу сезоне за пласман у Лигу шампиона има на располагању најбољег нападача, али и да Икарди овим “штрајком” неће много псотићи.

“Директор Марота имао је кључну улогу. Икарди сам мимо екипе нама ништа не значи, али ако гине за клуб вриједи нам више од Месија и Роналда заједно”, поручио је Спалети пред дуел са Ђеновом, а аргентински нападач узвратио објавивши фотографију како облачи дрес Интера на свом Инстаграм профилу.

У сриједу у дресу Интера, додуше без капитенске траке вратио се на терен и одмах постигао гол.

Икарди је био прецизан са “бијеле тачке”, а чињеница да је добио прилику да шутира једанаестерац и славље послије поготка показују да Аргентинац ипак нема проблема са саиграчима у свлачионици.

Ипак, навијачи Интера му очигледно још нису опростили сукоб са управом, који је почео када је, заједно са Наром, затражио плату од девет милиона евра по сезони, али и да остане излазна клаузула од 110 милиона у периоду од 1. до 15. Јула.

Фанови Интера вријеђали су икардија и у сриједу у Ђенови, и то већ током загријавања када су му поручили "Говнару, одлази".

Увреде су настављене, а вођа навијача на трибини током извођења једанаестерца поручио је преко мегафона "За нас икарди више не постоји" и потом "наредио" да не прослављају његов погодак.

То ипак није омело Икардија да се упише у стријелце, а у другом полувремену и асистенцију за Ивана Перишића.

Какав повратак Маура Икардија у тим Интера!

Гол, асистенција, изнуђен пенал, изнуђен црвени картон и победа Неразура каква се дуго чекала. Без стрепње, без компликација. Ињекција самопуздања за Икардија и Интер пред одлучујуће битке за Лигу шампиона.

На крилима рехабилитованог капитена, Интер је растурио Ђенову у гостима са 4:0 и пришао корак ближе Лиги шампиона. А на руку му иду у и резултати директних конкурената који су сви до једног кискнули у овом колу. Почевши синоћ од Милана, до вечерашњих мечева римских тимова.

Интер је идеално отворио гостовање на Марасију. После продора и центаршута Асамое, Икарди је одвукао одбрану Ђенове на себе што је искористио Гаљардини да натрчи из другог плана и да скоро неометано гурне лопту у мрежу.  

Интер је после тога играо растерећније и држао контролу на терену, чекајући шансу да преломи питање победника. Дочекао ју је у 39. минуту. Мауро Икарди је побегао Ромеру, а будући штопер Јувентуса га је срушио, скривио пенал и зарадио искључење. Икарди је био сигуран са беле тачке и победник је решен.

Интер је у другом полувремену одрађивао посао и билдовао самопоуздање. После одузете лоптеНајноглана, Икарди је сјајно проиграо Перишића који је повисио на 3:0. Да све буде идеално по Интер, потрудио се везиста Гаљардини који је другим голом на мечу ставио тачку на много важну победу за Неразуре.

Да све буде по Интеровој мери, потрудили су се римски клубови. Мада се њиховим киксевима више обрадовао Милан. Росонери ће тешко ухватити Интер на трећем месту и сада им остаје нада да их Лацио и Рома неће престићи на четвртом. Лацио је могао да им приђе на бод заостатка (уз меч мање и међусобни окршај за 10 дана), али је вечерас минимално поражен у Ферари. И Рома касни за Миланом четири бода после вечерашњег ремија са Фиорентином 2:2 и пропустила је сјајну прилику да оживи наду о Лиги шампиона.

Лацио је у сјајној форми дочекао гостовање у Ферари, али и СПАЛ у последње време игра одлично. После недавно победе над Ромом, вечерас је скинуо скалп и другом римском клубу – 1:0.

Небескоплави су потпуно разочарали вечерас. Осим шансе Имобилеа на почетку и стативе Лукаса Леиве на старту другог полувремена, нису успели да нешто озбиљније угрозе СПАЛ. Домаћи су играли храбро, Лацарије имао добру прилику, Фарес чак две и у 89. минуту је глупост Патрика донела победу домаћима. Десни бек Лација је саплео Ционека, ВАР је пресудио да је пенал, а Петања је био неумољив са 11 метара.

Рома је нешто боље прошла од Лација и узела борд против Фиорентине. Али, са победом је могла поптуно да се врати у игру. Опет су Ђалороси показали да су тим којем не може да се верује, који много лако прима голове, али има и капацитет да их постиже. 

Искусни голман Миранте је спасавао Рому на почетку меча после удараца Бенасија и Муријела, али ништа није могао у 12. минуту ксада му је Пецеља закуцао лопту главом са петерца. Ипак. Ромин одговор је био експресан. После само два минута је Заниоло постигао сјајан гол главом од стативу после центаршута Клајверта и вратио наду Вучици. 

Имали су у наставку шансе и једни, и други, да би виола опет на старту другог полувремена шокирала Олимпико. Ромин бивши играч Жерсон је ухватио волеј на 20 метара, лопта је оскакутала по земљи, закачилаЖезуса и преварила Мирантеа. Ипак, Рома је узвратила на сличан начин. После шута Перотија, лопта је закачила Николу Миленковића, променила смер и завршила у мрежи. И то је било то. 

Међу победницима вечери је и Торино који наставља борбу за Европу, а крајичком ока вреба чак и Лигу шампиона. Торо је са два гола Андрее Белотија у финишу првог полувремена скинуо скалп Сампдорији и победом од 2:1 се изједначио на табели са Римљанима и Аталантом. 

Прави шоу у Фрозинонеу! Отписани домаћин се жестоко бори за сваки бод, а вечерас је на невероватан начин узео три протов Парме - 3:2. Повели су срећним голом Пинамонтија, да би убрзо изједначио Бариља још срећнијим голо. Лука Валцанија је у надокнади првог полувремена евроголом донео ново вођство домаћину, али је Ћераволо изједначио из пенала средином другог полувремена. У 84. минуту се Фрозиноне спасао интервенцијом са гол линије, да био у 94. минуту срећа потпуно окренула леђа Парми. Судија је свирао невероватан пенал због мало гурања на линији казненог простора. Уследила је ВАР провера, чекало се чак седам минута да Ћофани изведе пенал и тек у 102. минтуту га је извео и погодио за коначних 3:2. 

Ко ће у Лигу шампиона? И Торино у игри! Интер се убједљивом побједом у Парми учврстио на трећој позицији Серије А, док се за посљедње преостало мјесто које води у европску елиту бори пет клубова, које дијече свега четири бода.

Од свих екипа које се боре за мјеста која воде у Лигу шампиона, не рачунајући већ "сигурне" Јувентус и Наполи, у 30. колу Серије А славио је само Интер, и то убједљиво на гостовању Ђенови4:0 (Аталанта игра сутра), чиме су се "неразури" учврстили на трећој позицији.

За четврто мјесто сада конкурише чак пет екипа, које дијеле свега четири бода, а новајлија у друштву "одабраних" је Торино, који је са два вечерашња поготка Андрее Белотија и побједом против Сампдорије 2:1 бодовно изједначио са Лациом и Ромом, те Аталантом, која има меч мање и у четвртак ће угостити Болоњу.

Послије јучерашњег ремија Милана са Удинезеом, побједу нису успјели да забиљеже ни Рома, која је ремизирала са Фиорентином 2:2, док је велики кикс направио Лацио изгубивши од СПАЛ-а.

Послије два везана пораза, Рома је успјела да избјегне нови неуспјех, али тешко да се може задовољити бодом против Фиорентине. "Виола" је два пута водила на "Олимпику", али су Римљани стигли до 2:2.

ФРОЗИНОНЕ У 90+13!

Фрозиноне је савладао Парму 3:2, а пети погодак постигнут је у 13. минуту надокнаде. Дуго су судије размишљале да ли да досуде казнени ударац или не, потрајало је све то предуго, али је на крају ипак одлучено да домаћину буде додијељена најстрожа казна. Данијел Ћофани преузео је одговорност и погодио за побједу.

Двије асистенције уписао је Џастин Клајверт, за голове Никола Заниола и Дијега Перотија, који је након три гола са "бијеле тачке" коначно противничку мрежу погодио и из игре.

На 11 посљедњих утакмица Ђенове и Интера славио је домаћин, али су "неразури" вечерас били убједљиви на стадиону "Луиђи Ферарис" и славили 4:0, уз два гола Роберта Гаљардинија, те једанповратника Маура Икардија и Ивана Перишића.

Лацио се мучио у Ферари цијели меч, а на крају су остали и без бода, којег су држали до 89. минута. Андреа Петања са "бијеле тачке" донио је велика три бода домаћину.

СЕРИЈА А - 30. КОЛО:

Емполи - Наполи 2:1 (1:1)
/Фаријас 28, Ди Лоренцо 52 - Зјелински 44/

Рома - Фиорентина 2:2 (1:1)
/Зањоло 15, Пероти 56 - Пецела 12, Жерсон 51/

Фрозиноне - Парма 3:2 (2:1)
/Пинамонти 13, Валцанија 45+2, Ћофани 90+13 пен - Барила 21, Ћераволо 58 пен/

Ђенова - Интер 0:4 (0:2)
/Гаљардини 15, 81, Икарди 40 пен, Перишић 54/

СПАЛ - Лацио 1:0 (0:0)
/Петања 89 пен/

Торино - Сампдорија 2:1 (2:0)
/Белоти 34, 45+1 - Габјадини 84/

Одиграно у уторак:

Милан - Удинезе 1:1 (1:0)
/Пјонтек 44 - Лазања 65/

Каљари - Јувентус 0:2 (0:1)
/Бонући 22, Кеан 85/

У четвртак:

Сасуоло - Кјево (19.00)
Аталанта - Болоња (21.00)

ТАБЕЛА: Јувентус 81, Наполи 63, Интер 56, Милан 52, Аталанта (-1) 48, Лацио (-1) 48, Торино 48, Рома 48, Сампдорија 45, Фиорентина 39, Ђенова 33, Каљари 33, Парма 33, Сасуоло (-1) 32, СПАЛ 32, Удинезе (-1) 29, Емполи 28, Болоња (-1) 27, Фрозиноне 20, Кјево (-1) 11*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар