"Новаку је недостајала воља за побједом!"

Бивши Дејвис куп репрезентативац Немачке, Патрик Кинен, сматра да Новак Ђоковић није био на највишем нивоу на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.

Тенис 13.04.2019 | 22:15
"Новаку је недостајала воља за побједом!"
Кинен, који је 1988. играо у четвртфиналу Вимблдона и којем је најбољи пласман 43. место, сматра да неколико ствари није било у реду у Новаковој игри.

Ђоковић је Мастерс у Индијан Велсу завршио у трећем колу поразом од Филипа Колшрајбера, док је у Мајамију заустављен од Роберта Баутисте Агута у осмини финала.

"Изненађен сам Новаковом раном елиминацијом у Индијан Велсу и Мајамију. После свега, треба имати у виду да је он тенисер који је освојио последња три Гренд слем турнира", изјавио је Кинен за немачки "Скај Спортс".

Он каже да је један елемент имао више утицаја од свега осталог да Новак на "Саншајн слему" не освоји трофеј ове сезоне.

"Оно што мислим да му је недостајало током протеклих неколико недеља је та апсолутна жеља за победом, које смо видели код њега на Вимблдону, УС Опену и раније ове сезоне у Мелбурну. И сам је рекао да је био презаутет дешавањима ван терена", поручио је Кинен.

Уочи сезоне на шљаци, Кинен је велике шансе за добар резултат дао сународнику Александеру Звереву.

"Његово рано испадање на два послења мастерса не треба посматрати крајње негативно. У Индијан Велсу се разболео, није био у пуној снази ни у Мајамију. Мислим да ће му та дужа пауза до наступа у Монте Карлу пријати. Биће добро за њега да се пресабере, концентрише на оно што долази и спреми се за сезону турнира на шљаци која му одговара као подлога", закључио је Кинен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар