"Novaku je nedostajala volja za pobjedom!"

Bivši Dejvis kup reprezentativac Nemačke, Patrik Kinen, smatra da Novak Đoković nije bio na najvišem nivou na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Tenis 13.04.2019 | 22:15
"Novaku je nedostajala volja za pobjedom!"
Kinen, koji je 1988. igrao u četvrtfinalu Vimbldona i kojem je najbolji plasman 43. mesto, smatra da nekoliko stvari nije bilo u redu u Novakovoj igri.

Đoković je Masters u Indijan Velsu završio u trećem kolu porazom od Filipa Kolšrajbera, dok je u Majamiju zaustavljen od Roberta Bautiste Aguta u osmini finala.

"Iznenađen sam Novakovom ranom eliminacijom u Indijan Velsu i Majamiju. Posle svega, treba imati u vidu da je on teniser koji je osvojio poslednja tri Grend slem turnira", izjavio je Kinen za nemački "Skaj Sports".

On kaže da je jedan element imao više uticaja od svega ostalog da Novak na "Sanšajn slemu" ne osvoji trofej ove sezone.

"Ono što mislim da mu je nedostajalo tokom proteklih nekoliko nedelja je ta apsolutna želja za pobedom, koje smo videli kod njega na Vimbldonu, US Openu i ranije ove sezone u Melburnu. I sam je rekao da je bio prezautet dešavanjima van terena", poručio je Kinen.

Uoči sezone na šljaci, Kinen je velike šanse za dobar rezultat dao sunarodniku Aleksanderu Zverevu.

"Njegovo rano ispadanje na dva poslenja mastersa ne treba posmatrati krajnje negativno. U Indijan Velsu se razboleo, nije bio u punoj snazi ni u Majamiju. Mislim da će mu ta duža pauza do nastupa u Monte Karlu prijati. Biće dobro za njega da se presabere, koncentriše na ono što dolazi i spremi se za sezonu turnira na šljaci koja mu odgovara kao podloga", zaključio je Kinen.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar