Прави Шумахер: У Мику видим Михаела!

Син великог шампиона Формуле 1 на првим тестовима за Ферари потврдио да поседује таленат који би могао далеко да га одведе.

Остали спортови 06.04.2019 | 19:15
Прави Шумахер: У Мику видим Михаела!
Мик Шумахер био је под великим притиском у уторак у Бахреину, али је одговорио изазову на прави начин.

Син легенд Формуле 1, Михаела Шумахера, први пут је тестирао болид Ферарија. Задатак је обавио готово перфектно.

На стази Шакир извезао је 56 кругова и забележио друго најбрже време. Имао је заостатак од само 0,597 секунди у односу на Макса Ферштапена из Ред Була.

Да се ради о веома талентованом момку потврђује и чињеница да је двадесетогодишњи Шумахер, члан Фераријеве академије, остварио 2,11 секунди слабије време од Шарла Леклера када је стигао до пол-позиције на трци за Велику награду Бахреина прошлог викенда.

"Уживао сам у својој првој вожњи за Ферари. Невероватно је колику снагу има тај аутомобил и колико је једноставан за управљање. Било је сјајно. Осећао сам се као код куће од првог тренутка у Фераријевог гаражи уз људе који ме познају од малена", поручио је Мик после теста.

Рос Браун, инжењер који је дуго година сарађивао са Михаелом Шумахером током његове Ф1 каријере, био је импресиониран оним што је Мик показао током првих тестова.

"Он је веома одлучан младић и заиста је фасцинантно колико је био суспериоран у односу на конкуренцију прошле сезоне у Формули 3. Сви који проводе време са њим знају колико је напредовао у последњих годину дана. Познајем га од малена и знам да му није било лако да се носи са великим бременом због славног оца, али овај корак је много важан и само ће му донети самопоуздање", рекао је Браун.

Каже да је невероватна сличност Мика и његовог оца.

"Он је диван млади човек и за њега ће бити велики изазов да се избори са притисцима и очекивањима јавности, али сам сигуран да ће успети у томе. У много ситуација видео сам Михаела у Мику и било би сјајно када би кренуо очевим стопама, само је важно да добије подршку свих, да истраје под притиском и да сви друге прихвате да не треба пред њега да стављају нереална очекивања", навео је Рос Браун.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар