Има ли непотизма о Реалу? И шта ће бити са Бејлом?

Зидан о сину Луку, али и Марселу, Бејлу, Варану…

Фудбал 03.04.2019 | 16:15
Има ли непотизма о Реалу? И шта ће бити са Бејлом?
Победа је остварена, али у Краљевском клубу то само по себи није довољно, па јавност у Мадриду већ данима разглаба о томе шта ће Зинедин Зидан учинити не би ли на лето поново оформио спектакуларан Реал. И посебан акценат стављају на ситуацију око голмана, јер чим се Зизу вратио на место шефа струке склонио је Тиба Куртоу прво зарад Кејлора Наваса, да би против Уеске шансу пружио и сину Луки. Куртоа није био ни на клупи, док чак ни легенда каква је Зидан није могла да се спаси питања о потенцијалном протежирању наследника.

Зидан уверава: нема ово везе с очинском љубављу.

“Они који ме познају знају да је Лука овде сопственом заслугом. Играч је овог клуба већ 16 или 17 година, као Дани Карвахал и остали момци из школе. Лука је један од њих, ништа више. И не интересују ме они који желе да мисле да ово има било какве везе са приватним релацијама”, децидиран је Зидан.

Добро, нека буде да је Лука талентом заслужио место међу стативама бар за ову једну утакмицу, али значи ли то његово форсирање да ће неко од трија Реалових голмана на лето напустити стадион “Сантјаго Бернабеу”? Зидан је ту закопчан.

“Имамо тројицу добрих голмана и завршићемо сезону с њима. За после ћемо видети, али већ сада могу да вам гарантујем да вам нећу дати повода за дебате. Тачно ће се какав је чији статус за наредну сезону. Биће то веома јасно”.

Стиче се ипак утисак да је Француз већ направио план за јесен. И то је оно што навијаче највише занима, посебно зато што су медији спекулисали да је приликом повратка у Мадрид инсистирао на томе да његова буде последња кад су у питању трансфера. Зидан ипак не жели да говори о конкретним именима кад су у питању појачања. Не може ипак да избегне да се осврне на силне медијске написе о чистки која наводно следује у Мадриду.

“Прича се о свему и свачему, али морамо да покажемо поштовање према играчима који су овде, а они су нам донели много тога. Кад кажемо ‘чистка’ то ми звучи као ниподоштавање. Промена ће свакако бити, али није време да причамо о њима”.

Можда и није, али не можемо ни да игноришемо ту тему, посебно кад се по јавности већ прича да је Рафаел Варан рецимо затражио дозволу да иде?

“Не желим ни да замишљам Реал без Варана. Већ дуго је са нама, добро му иде. Има наравно неких ствари које му се не допадају, али такав је живот сваког играча. Мени се није жалио, а и он сам зна да је у најбољем клубу на свету”, миран је Зидан.

А кад је Марсело у питању?

“Ове сезоне је мало играо, али ја га овожавам. Феноменалан је и увек потребан. Желимо још више од њега и сигурно ће играти више, иако не желим ничиме да умањим све оно што је Регилон урадио”.

За крај и питање свих питања: Герет Бејл? Против Уеске “Бернабеу” му је звиждао…

“Не знам како су утицали на Бејла, никад их није лепо чути, знам то, јер су звиждали и мени. Играч оваквог клуба то мора да прихвати. Ово је ипак тешка сезона. Кад је било добро играчима су аплаудирали… Прво да завршимо сезону, па ћемо видети”, одговара Зидан, мада овде и не звучи баш претерано загрејан за наставак сарадње са играчем…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар