Ima li nepotizma o Realu? I šta će biti sa Bejlom?

Zidan o sinu Luku, ali i Marselu, Bejlu, Varanu…

Fudbal 03.04.2019 | 16:15
Ima li nepotizma o Realu? I šta će biti sa Bejlom?
Pobeda je ostvarena, ali u Kraljevskom klubu to samo po sebi nije dovoljno, pa javnost u Madridu već danima razglaba o tome šta će Zinedin Zidan učiniti ne bi li na leto ponovo oformio spektakularan Real. I poseban akcenat stavljaju na situaciju oko golmana, jer čim se Zizu vratio na mesto šefa struke sklonio je Tiba Kurtou prvo zarad Kejlora Navasa, da bi protiv Ueske šansu pružio i sinu Luki. Kurtoa nije bio ni na klupi, dok čak ni legenda kakva je Zidan nije mogla da se spasi pitanja o potencijalnom protežiranju naslednika.

Zidan uverava: nema ovo veze s očinskom ljubavlju.

“Oni koji me poznaju znaju da je Luka ovde sopstvenom zaslugom. Igrač je ovog kluba već 16 ili 17 godina, kao Dani Karvahal i ostali momci iz škole. Luka je jedan od njih, ništa više. I ne interesuju me oni koji žele da misle da ovo ima bilo kakve veze sa privatnim relacijama”, decidiran je Zidan.

Dobro, neka bude da je Luka talentom zaslužio mesto među stativama bar za ovu jednu utakmicu, ali znači li to njegovo forsiranje da će neko od trija Realovih golmana na leto napustiti stadion “Santjago Bernabeu”? Zidan je tu zakopčan.

“Imamo trojicu dobrih golmana i završićemo sezonu s njima. Za posle ćemo videti, ali već sada mogu da vam garantujem da vam neću dati povoda za debate. Tačno će se kakav je čiji status za narednu sezonu. Biće to veoma jasno”.

Stiče se ipak utisak da je Francuz već napravio plan za jesen. I to je ono što navijače najviše zanima, posebno zato što su mediji spekulisali da je prilikom povratka u Madrid insistirao na tome da njegova bude poslednja kad su u pitanju transfera. Zidan ipak ne želi da govori o konkretnim imenima kad su u pitanju pojačanja. Ne može ipak da izbegne da se osvrne na silne medijske napise o čistki koja navodno sleduje u Madridu.

“Priča se o svemu i svačemu, ali moramo da pokažemo poštovanje prema igračima koji su ovde, a oni su nam doneli mnogo toga. Kad kažemo ‘čistka’ to mi zvuči kao nipodoštavanje. Promena će svakako biti, ali nije vreme da pričamo o njima”.

Možda i nije, ali ne možemo ni da ignorišemo tu temu, posebno kad se po javnosti već priča da je Rafael Varan recimo zatražio dozvolu da ide?

“Ne želim ni da zamišljam Real bez Varana. Već dugo je sa nama, dobro mu ide. Ima naravno nekih stvari koje mu se ne dopadaju, ali takav je život svakog igrača. Meni se nije žalio, a i on sam zna da je u najboljem klubu na svetu”, miran je Zidan.

A kad je Marselo u pitanju?

“Ove sezone je malo igrao, ali ja ga ovožavam. Fenomenalan je i uvek potreban. Želimo još više od njega i sigurno će igrati više, iako ne želim ničime da umanjim sve ono što je Regilon uradio”.

Za kraj i pitanje svih pitanja: Geret Bejl? Protiv Ueske “Bernabeu” mu je zviždao…

“Ne znam kako su uticali na Bejla, nikad ih nije lepo čuti, znam to, jer su zviždali i meni. Igrač ovakvog kluba to mora da prihvati. Ovo je ipak teška sezona. Kad je bilo dobro igračima su aplaudirali… Prvo da završimo sezonu, pa ćemo videti”, odgovara Zidan, mada ovde i ne zvuči baš preterano zagrejan za nastavak saradnje sa igračem…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar