ФРА - Куп: Рен избацио Лион за финале!

Изненађење у првом полуфиналном сусрету. . .

Фудбал 03.04.2019 | 00:17
ФРА - Куп: Рен избацио Лион за финале!
Изненађење у првом полуфиналном мечу Купа Француске. Лион је доживео пораз од Рена (2:3) пред својим навијачима и изгубио шансу да се бори за шести трофеј купа у својој историји, односно први после седам година чекања. 

Рен нема шансе да се преко лигашког такмичења домогне Европе тако да ће му овај тријумф обезбедити борбу за трофеј и Лигу Европе. Додуше, за ривала ће највероватније имати страшни Пари Сен Жермен (у среду игра против Нанта у другом полуфиналу), али свакако да се чета Јулијана Стефана неће предати без борбе. 

Мале шансе даване су Рену и вечерас, Лион је био велики фаворит, али очито да је важност борбе за Лигу шампиона била пресудна. Бруно Женесио није превише комбиновао, но јасно је ипак који су приоритети. А то је свакако јурњава са Лилом за друго место и директан пласман у елиту. 

Два пута је Лион вечерас успевао да сустигне Рен, да се врати након 0:1 и 1:2, али када је дошло време за коначни ударац, за тотални преокрет, гости су још једном ућуткали домаће навијаче и голом Рамија Бенсебајнија дошли до великог тријумфа...

КУП ФРАНЦУСКЕ - ПОЛУФИНАЛЕ

Уторак:

Лион - Рен 2:3 (0:1)
/Траоре 47, Дембеле 76пен - Нијанг 40, Андре 55, Бенсебајни 81/

Среда:

21.00: ПСЖ - Нант 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар