FRA - Kup: Ren izbacio Lion za finale!

Iznenađenje u prvom polufinalnom susretu. . .

Fudbal 03.04.2019 | 00:17
FRA - Kup: Ren izbacio Lion za finale!
Iznenađenje u prvom polufinalnom meču Kupa Francuske. Lion je doživeo poraz od Rena (2:3) pred svojim navijačima i izgubio šansu da se bori za šesti trofej kupa u svojoj istoriji, odnosno prvi posle sedam godina čekanja. 

Ren nema šanse da se preko ligaškog takmičenja domogne Evrope tako da će mu ovaj trijumf obezbediti borbu za trofej i Ligu Evrope. Doduše, za rivala će najverovatnije imati strašni Pari Sen Žermen (u sredu igra protiv Nanta u drugom polufinalu), ali svakako da se četa Julijana Stefana neće predati bez borbe. 

Male šanse davane su Renu i večeras, Lion je bio veliki favorit, ali očito da je važnost borbe za Ligu šampiona bila presudna. Bruno Ženesio nije previše kombinovao, no jasno je ipak koji su prioriteti. A to je svakako jurnjava sa Lilom za drugo mesto i direktan plasman u elitu. 

Dva puta je Lion večeras uspevao da sustigne Ren, da se vrati nakon 0:1 i 1:2, ali kada je došlo vreme za konačni udarac, za totalni preokret, gosti su još jednom ućutkali domaće navijače i golom Ramija Bensebajnija došli do velikog trijumfa...

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Utorak:

Lion - Ren 2:3 (0:1)
/Traore 47, Dembele 76pen - Nijang 40, Andre 55, Bensebajni 81/

Sreda:

21.00: PSŽ - Nant 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar