ИТА: Јуве без пола тима и са пола гаса кроз Сардинију!

Јувентус је дошао до три бода на Сардинији упркос недостатку чак ДЕВЕТ првотимаца! Италијански вундеркинд потврдио победу Јувентуса.  Фудбалери Јувентуса победили су на гостовању Каљари резултатом 2:0, у 30. колу Серије А.  Дамин излет на Сардинији: Бонућијев буп главом, Кен четврти пут заредом и мистериозни Недвед. . .  Све у склопу припреме за дерби против Милана.

Фудбал 02.04.2019 | 23:21
ИТА: Јуве без пола тима и са пола гаса кроз Сардинију!
Изабраници Масимилијана Алегрија забележили су рутинску победу и сада имају 18 бодова више од другопласираног Наполија, који има утакмицу мање.

"Стара дама" повела је голом Леонарда Бонучија у 22. минуту, док је победу потврдио млади 19-годишњи Моисе Кен.

Кен је постигао четврти гол на последња три меча за Јувентус и показује да је будућност торинског клуба.

Јувентус у наредном колу чека Милан, док је Каљари домаћин екипи СПАЛ.

Миланов колапс против Удинезеа дошао је у зао час и питање је да ли је Ђенаро Гатузо потрошио и преостале кредите код Леонарда и Паола Малдинија, а и ако није, Рина чека брдо посла уочи дербија са Јувентусом за викенд. Макс Алегри је повео Стару даму на излет у Сардинију и с исте су се вратили богати за нова три бода. Каљари је издржао 22 минута, пре него што је препустио сцену Бјанконерима и потписао капитулацију - 2:0 (1:0).

Поново је Макс Алегри лепо калкулисао и проценио да је ово одлична прилика да измени састав и сачува неке од главних играча за предстојећи дерби, а онда и први меч четвртфинала Лиге шампиона и гостовање Ајаксу. Јувентус је у формацији 3-5-2 играо без повређеног Роналда, те Дибале, Спинацоле, Барзаљија, Кедире, Квадрада, Косте, болесног Манџукића, па су тако од првог минута заиграли Касерес и Кен, где је подршку новој нади Јувентуса и италијанске репрезентације правио Федерико Бернардески. О стању Кристијана Роналда пре утакмице причао је Павел Недвед. Чешки ас није могао много конкретног тога да каже и његов одговор на тему Роналдовог учешћа на утакмици у Амстердаму само је подебљао знак питања и подгрејао спекулације да ће Јувентус бити драстично ослабљен...

Занимљиво, Јувентус је код првог гола употребио Каљаријево најјаче оружје – игру из прекида. Бернардескије извео корнер, а највиши у скоку био је Бонући, коме није било тешко да погоди сам угао гола и доведе Јувентус у рано вођство.

У наставку утакмице се није много тога мењало. Јувентус је наставио да контролише сусрет, а Каљари да се брани и тек спорадично крене мало офанзивније, али је Војћех Шченсни практично до самог краја остао без већег посла.

Таман када се учинило да ће се меч завршити уз минималац, Моисе Кен је пробио баријеру испред гола Каљарија и асистенцију Родрига Бентанкура претворио у свој четврти узастопни гол у свим репрезентативним и клупским такмичењима. Био је то моменат када је фудбал опет показао своје друго лице, пошто су навијачи Каљарија мајмунским крицима упропастили утисак сусрета и покушали да испровоцирају младог нападача Бјанконера.

Током утакмице доста се говорило и о потезу Миралема Пјанића којим је "школовао" Никола Барелу, односно протињање лопте кроз ноге новог италијанског репрезентативца...

Макс Алегри је на дуел против свог бившег клуба стигао без Кристијана Роналда, Паола Дибале, Леонарда Спинцоле, Андрее Барзаљија, Самија Кедире, Хуана Квардада, Дагласа Косте и Марија Манџукића.

Бјанконери нису пружили блиставу партију, али су Леонардо Бонући и Моисе Кен погађали за чак 26. побједу у 30 кола Серије А ове сезоне.

КАЉАРИ - ЈУВЕНТУС 0:2 (0:1)

"Јуве" је против вечерашњег противника непоражен од новембра 2009. године. У том периоду су забиљежили 13 побједа и три ремија.

А, да ће остати непоражени и вечерас, наговијестио је Леонардо Бонући у 22. минуту.

Федерико Бернадерски је упутио центаршут из корнера, а штопер Јувентуса је надскочио чак тројицу играча Каљарија и савладао Алезија Крања.

До краја првог дијела најбољу прилику су имали домаћини, али је Жоао Педро био шутирао преко гола.

У другом полувремену оба тима су имала по неколико полуприлика, а ону праву велику шансу је имао Моисе Кен.

Млади Италијан је на другој стативи поспремио приземан центаршут Родрига Бентанкра за мирну завршницу сусрета на "Сардења Арени". Кену је ово био четврти гол на посљедња четири сусрета у дресу Јувентуса и италијанске репрезетнације.

Да није било пораза од Ђенове у претпрошлом колу у Торину се могла славити још једна титула без пораза. Прошла и једина је дошла у сезони 2011/12.

СЕРИЈА А - 30. КОЛО:

Милан - Удинезе 1:1 (1:0)
/Пјонтек 44 - Лазања 65/

Каљари - Јувентус 0:2 (0:1)
/Бонући 22, Кен 85/

у сриједу

Емполи - Наполи 19.00
Рома - Фиорентина 21.00
Фрозиноне - Парма
Ђенова - Интер
СПАЛ - Лацио
Торино - Сампдорија

у четвртак

Сасуоло - Кјево 19.00
Аталанта - Болоња

ТАБЕЛА: Јувентус 81 (+1), Наполи 63, Интер 53, Милан 52 (+1), Лацио (-1) 48, Аталанта 48, Рома 47, Сампдорија 45, Торино 45, Фиорентина 38, Ђенова 33, Каљари 33 (+1), Парма 33, Сасуоло 32, СПАЛ 29, Удинезе 29, Болоња 27, Емполи 25, Фрозиноне 17, Кјево 11*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар