ITA: Juve bez pola tima i sa pola gasa kroz Sardiniju!

Juventus je došao do tri boda na Sardiniji uprkos nedostatku čak DEVET prvotimaca! Italijanski vunderkind potvrdio pobedu Juventusa.  Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Kaljari rezultatom 2:0, u 30. kolu Serije A.  Damin izlet na Sardiniji: Bonućijev bup glavom, Ken četvrti put zaredom i misteriozni Nedved. . .  Sve u sklopu pripreme za derbi protiv Milana.

Fudbal 02.04.2019 | 23:21
ITA: Juve bez pola tima i sa pola gasa kroz Sardiniju!
Izabranici Masimilijana Alegrija zabeležili su rutinsku pobedu i sada imaju 18 bodova više od drugoplasiranog Napolija, koji ima utakmicu manje.

"Stara dama" povela je golom Leonarda Bonučija u 22. minutu, dok je pobedu potvrdio mladi 19-godišnji Moise Ken.

Ken je postigao četvrti gol na poslednja tri meča za Juventus i pokazuje da je budućnost torinskog kluba.

Juventus u narednom kolu čeka Milan, dok je Kaljari domaćin ekipi SPAL.

Milanov kolaps protiv Udinezea došao je u zao čas i pitanje je da li je Đenaro Gatuzo potrošio i preostale kredite kod Leonarda i Paola Maldinija, a i ako nije, Rina čeka brdo posla uoči derbija sa Juventusom za vikend. Maks Alegri je poveo Staru damu na izlet u Sardiniju i s iste su se vratili bogati za nova tri boda. Kaljari je izdržao 22 minuta, pre nego što je prepustio scenu Bjankonerima i potpisao kapitulaciju - 2:0 (1:0).

Ponovo je Maks Alegri lepo kalkulisao i procenio da je ovo odlična prilika da izmeni sastav i sačuva neke od glavnih igrača za predstojeći derbi, a onda i prvi meč četvrtfinala Lige šampiona i gostovanje Ajaksu. Juventus je u formaciji 3-5-2 igrao bez povređenog Ronalda, te Dibale, Spinacole, Barzaljija, Kedire, Kvadrada, Koste, bolesnog Mandžukića, pa su tako od prvog minuta zaigrali Kaseres i Ken, gde je podršku novoj nadi Juventusa i italijanske reprezentacije pravio Federiko Bernardeski. O stanju Kristijana Ronalda pre utakmice pričao je Pavel Nedved. Češki as nije mogao mnogo konkretnog toga da kaže i njegov odgovor na temu Ronaldovog učešća na utakmici u Amsterdamu samo je podebljao znak pitanja i podgrejao spekulacije da će Juventus biti drastično oslabljen...

Zanimljivo, Juventus je kod prvog gola upotrebio Kaljarijevo najjače oružje – igru iz prekida. Bernardeskije izveo korner, a najviši u skoku bio je Bonući, kome nije bilo teško da pogodi sam ugao gola i dovede Juventus u rano vođstvo.

U nastavku utakmice se nije mnogo toga menjalo. Juventus je nastavio da kontroliše susret, a Kaljari da se brani i tek sporadično krene malo ofanzivnije, ali je Vojćeh Ščensni praktično do samog kraja ostao bez većeg posla.

Taman kada se učinilo da će se meč završiti uz minimalac, Moise Ken je probio barijeru ispred gola Kaljarija i asistenciju Rodriga Bentankura pretvorio u svoj četvrti uzastopni gol u svim reprezentativnim i klupskim takmičenjima. Bio je to momenat kada je fudbal opet pokazao svoje drugo lice, pošto su navijači Kaljarija majmunskim kricima upropastili utisak susreta i pokušali da isprovociraju mladog napadača Bjankonera.

Tokom utakmice dosta se govorilo i o potezu Miralema Pjanića kojim je "školovao" Nikola Barelu, odnosno protinjanje lopte kroz noge novog italijanskog reprezentativca...

Maks Alegri je na duel protiv svog bivšeg kluba stigao bez Kristijana Ronalda, Paola Dibale, Leonarda Spincole, Andree Barzaljija, Samija Kedire, Huana Kvardada, Daglasa Koste i Marija Mandžukića.

Bjankoneri nisu pružili blistavu partiju, ali su Leonardo Bonući i Moise Ken pogađali za čak 26. pobjedu u 30 kola Serije A ove sezone.

KALJARI - JUVENTUS 0:2 (0:1)

"Juve" je protiv večerašnjeg protivnika neporažen od novembra 2009. godine. U tom periodu su zabilježili 13 pobjeda i tri remija.

A, da će ostati neporaženi i večeras, nagovijestio je Leonardo Bonući u 22. minutu.

Federiko Bernaderski je uputio centaršut iz kornera, a štoper Juventusa je nadskočio čak trojicu igrača Kaljarija i savladao Alezija Kranja.

Do kraja prvog dijela najbolju priliku su imali domaćini, ali je Žoao Pedro bio šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu oba tima su imala po nekoliko poluprilika, a onu pravu veliku šansu je imao Moise Ken.

Mladi Italijan je na drugoj stativi pospremio prizeman centaršut Rodriga Bentankra za mirnu završnicu susreta na "Sardenja Areni". Kenu je ovo bio četvrti gol na posljednja četiri susreta u dresu Juventusa i italijanske reprezetnacije.

Da nije bilo poraza od Đenove u pretprošlom kolu u Torinu se mogla slaviti još jedna titula bez poraza. Prošla i jedina je došla u sezoni 2011/12.

SERIJA A - 30. KOLO:

Milan - Udineze 1:1 (1:0)
/Pjontek 44 - Lazanja 65/

Kaljari - Juventus 0:2 (0:1)
/Bonući 22, Ken 85/

u srijedu

Empoli - Napoli 19.00
Roma - Fiorentina 21.00
Frozinone - Parma
Đenova - Inter
SPAL - Lacio
Torino - Sampdorija

u četvrtak

Sasuolo - Kjevo 19.00
Atalanta - Bolonja

TABELA: Juventus 81 (+1), Napoli 63, Inter 53, Milan 52 (+1), Lacio (-1) 48, Atalanta 48, Roma 47, Sampdorija 45, Torino 45, Fiorentina 38, Đenova 33, Kaljari 33 (+1), Parma 33, Sasuolo 32, SPAL 29, Udineze 29, Bolonja 27, Empoli 25, Frozinone 17, Kjevo 11*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar