Боговски живот у сјеверном Лондону!

Не игра, а млати паре - 32. 630 евра за сваки минут Дениса Суареза! Арсенал баш троши. . .

Фудбал 06.04.2019 | 00:11
Боговски живот у сјеверном Лондону!
Како сад ствари стоје, Арсенал се жестоко преварио са Денисом Суарезом. Требало је крилни везиста Барселоне да живне на Емиратима, да му играње у Премијер лиги поправи шансе у каталонском великану кад му истекне позајмица или да убеди клуб из северног Лондона да откупи уговор, али...

Не вреди. Шпанац је одиграо само 95 минута за Тобџије у 2019, а новинари Тајмса су израчунали да од његовог ангажмана Арсенал има само трошак, а никакву корист. Конкретно, сваки минут на терену коштао је око 33.000.000 евра.

Суарез је на терену провео тек 95 минута (67 у Премијер лиги и 28 у двомечу Лиге Еворпе са БАТЕ Борисовим), нити је дао гол, нити уписао асистенцију, далеко од тога да има неки значај за игру УнајаЕмерија, а како је целокупан посао коштао Енглезе 3.100.000 евра долази се до податка да је сваки минут на терену вредан 32.631 евра.

Подсетимо, Барселона је на име позајмице добила 2.500.000 евра, а Арсенал је прихватио да му до краја сезоне покрије плату у вредности од 600.0000 евра. Последично томе, рекло би се да Суарез ужива: ем не игра, не редовно добија новац. Само, сваки фудбалер више воли кад је на терену, а не на клупи, а Денис је свих 11 мечева почео као резерва. Тако је било и синоћ против Њукасла, тешко је очекивати да ће се нешто променити пред дуел са Евертоном за викенд, па се зато већ помиње име Рајана Фрејезера из Борнмута као потенцијаног решења у летњем прелазном року.

Ако је за утеху Денису Суарезу, није најгори у Премијер лиги, јер Манчестер јунајтед плаћа АлексисаСанчеза 18,000 евра за сваки минут ове сезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар