Bogovski život u sjevernom Londonu!

Ne igra, a mlati pare - 32. 630 evra za svaki minut Denisa Suareza! Arsenal baš troši. . .

Fudbal 06.04.2019 | 00:11
Bogovski život u sjevernom Londonu!
Kako sad stvari stoje, Arsenal se žestoko prevario sa Denisom Suarezom. Trebalo je krilni vezista Barselone da živne na Emiratima, da mu igranje u Premijer ligi popravi šanse u katalonskom velikanu kad mu istekne pozajmica ili da ubedi klub iz severnog Londona da otkupi ugovor, ali...

Ne vredi. Španac je odigrao samo 95 minuta za Tobdžije u 2019, a novinari Tajmsa su izračunali da od njegovog angažmana Arsenal ima samo trošak, a nikakvu korist. Konkretno, svaki minut na terenu koštao je oko 33.000.000 evra.

Suarez je na terenu proveo tek 95 minuta (67 u Premijer ligi i 28 u dvomeču Lige Evorpe sa BATE Borisovim), niti je dao gol, niti upisao asistenciju, daleko od toga da ima neki značaj za igru UnajaEmerija, a kako je celokupan posao koštao Engleze 3.100.000 evra dolazi se do podatka da je svaki minut na terenu vredan 32.631 evra.

Podsetimo, Barselona je na ime pozajmice dobila 2.500.000 evra, a Arsenal je prihvatio da mu do kraja sezone pokrije platu u vrednosti od 600.0000 evra. Posledično tome, reklo bi se da Suarez uživa: em ne igra, ne redovno dobija novac. Samo, svaki fudbaler više voli kad je na terenu, a ne na klupi, a Denis je svih 11 mečeva počeo kao rezerva. Tako je bilo i sinoć protiv Njukasla, teško je očekivati da će se nešto promeniti pred duel sa Evertonom za vikend, pa se zato već pominje ime Rajana Frejezera iz Bornmuta kao potencijanog rešenja u letnjem prelaznom roku.

Ako je za utehu Denisu Suarezu, nije najgori u Premijer ligi, jer Mančester junajted plaća AleksisaSančeza 18,000 evra za svaki minut ove sezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar