Зека, Ћуре и Вучела су гробари Партизана!

Глас опозиционара: То је брод без капетана! Помињу се Мијаиловић и Толе Караџић! Редовна Скупштина црно-белих биће одржана до краја јуна. . .

Фудбал 05.04.2019 | 23:50
Зека, Ћуре и Вучела су гробари Партизана!
Криза незапамћених размера. Мада делује као флоскула, утисак је да ни поменута синтагма не може на одговарајући начин да опише крах Партизана на свим нивоима. Резултатки је директна последица финасијског и организационог хаоса који месецима влада у Хумској 1 и због чега делује да црно-бели немају шта да траже не само до краја ове, већ су многи забринути како ће изгледати наредне сезоне.

Екипа заостаје 27 бодова за Црвеном звездом, води је четврти тренер од почетка такмичарске године, трпи бочне ударце са свих страна, а на све то је минус у клупској каси „не већи од 22.000.000 евра“, ако је веровати председнику клуба, Милораду Вучелићу. Баш ка њему и најближим му сарадницима прст кривице упире некадашњи потпредседник Парног  ваљка, Драгољуб Вукадиновић, у верен да је Партизан кренуо низбрдо с почетка јесени 2016. кад је актуелно руководство добило мандат на Скупштини, уз подршку некадашне врхушке, Жарка Зечевића и Ивана Ћурковића.

„Како су пре три године дошли у клуб, тако га и сад воде. Ово је све плод њиховог рада. Да имају мало морала напустили би Партизан сами, не би чекали да их неко тера, али, наравно да неће. Зека, Ћуре и Вучела су гробари Партизана. У ствари, не разумем Ивана Ћурковића, који им својим останком само даје легитимитет. Остали у клубу су само извшиоци њихових замисли и на њих не могу да будем толико љут. Ко да уђе у овај хаос? Све је уништено. Новца нема, екипа је лоша и заиста не знам ко може да помогне у овом тренутку“, врти главом Драгољуб Вукадиновић, кога су под плаштом сукоба интереса изопштили из највишег клупског лета поменуте године.

У разговору са Ало делује Вукадиновић сумњичаво и кад су могућности новог тренера у питању.

„Саву Милошевићу нека је Бог у помоћ. Тешко ће као почетник, са овако селектираним тимом, успети да уради било шта, мада мислим да је он ту дошао да би им дао легитимитет, односно да је искорошћен као што су многи пре њега“, додао је први човек компаније „Металац“ из Горњег Милановца.  

Вукадиновић је био члан Управног одбора у време кад је клуб водио Драган Ђурић, који у разговору заКурир не може да се начуди одсуством квалитета у садашњем тиму.

„Ћак се и Владимир Стојковић губи у онаквој екипи. Осим њега, можда има још један или два фудбалера, остали нису играчи за Партизан. До тога нас је довела ова управа. Оставио сам јој око 20.000.000 евра вредности само у играчима, па да су једног по једног продавали за 1.000.000 зарадили би довољно да живе нормално. Да не причам да је Шкулетић продат за 4.000.000, а да су од Митровићеве накнадне продаје добили 2.500.000 евра. Ја сам од државе за шест година добио само 900.000 евра спонзорства кад смо играли Лигу шампиона, а видите да њима није довољно ни толико од Телекома о години“, сматраЂурић.

Према његовим речима, план челника да се „покрију“ именовањем Сава Милошевића за тренера нема утемељење.

„Саво много воли Партизан и сјајно разуме игру и тактику. Уз то, мисли да ће огромно искуство из ФСС пренети у клуб, па ће као и Митар Мркела да доведе најбоље играче које је већ скаутирао за репрезентативне селекције. Чиме, којим парама? То је питање. Ови немају динара, јер су пуштали играче без обештећења. На пример, ја Милана Лукача нисам желео да пустим ни за 3.000.000 евра, а они су га дали за џабе. Нико неће у Партизан. То није брод без капетана, то је олупина. Нема мотора, нема ничега. Ко год би дошао требало би да донесе измешђу 18.000.000 и 20.000.000 евра. Да ли знате ко су данас чланови Управног одбора? Многи су већ отишли...“, подсећа Драган Ђурић.

А ко ће да дође? И кад? То су дилеме на које нико нема одговор. По чаршији се помиње да би ОстојаМијаиловић од лета могао да напусти кошаркашку и, наводно, преуизме фудбалску секцију, шапуће се да је један од кандидата за редседничку фотељу и Томислав Караџић, али чак и да су такве препоставке тачне делује да никаквих кадровских промена у Партизану неће бити до краја сезоне.

„Не постоји никаква мистификација. Редовна Скупштина по закону о спорту мора да буде одржана најмање једном годишње, а у случају ФК Партизан тај рок истиче крајем јуна. Каква ће да буде природа те Скупштине у овом тренутку је правно ирелевантно. Једино правно релевантно је да ће да је буде“, предочио је Спортском журналу Владимир Вулетић, потпредседник црно-белих.

За то време, бивши асови тешко подносе сазнање да је Партизан везао четири првенствена пораза, што се претходни пут десило 2007. године, у првом мандату тренера Мирослава Ђукића.

„Изгледа да су ове кризе циклична појава, јављају се на сваких десетак година. Није нормално да велики клуб има четири везана пораза у првенству. Навијачи су бесни, а бивши играчи не знају шта се догађа. Легенде би требало активније да се укључе у рад клуба“, сматра у изјави за Информер Никица Клинчарски, који је за тим из Хумске одиграо више од 200 утакмица, а касније радио као тренер у првом тиму и у млађим категоријама.

За исти лист некадашњи десни бек Миливоје Ћирковић подсећа да се у сличној ситуаицји клуб налазио пре више од деценију. Уосталом, тад су његови саиграчи Ивица Краљ и Алберт Нађ тврдили да Партизан личи на Титаник, да ће да потоне после две везане дупле круне Црвене звезде, кад оно...

„Те 2007. је било непријатно као и сад, али три године после тог низа неуспеха у првенству Партизан је ушао у Лигу шампиона. Сада су промењена три стручна штаба, између тога је Жарко Лазетић био вршичац дужности тренера. Сваки тренер има неку своју замисао и то је превише информација за играче. Надам се да ће ова агонија да престане и да ћемо бар освојити Куп Србије“, додао је Ћирковић.

Ако уопште Куп може да извида ране...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар