Салцбург више неће бити исти!

Самасеку иде за 30. 000. 000 евра! Олимпик из Марсеља се поново активан када је у питању сјајни репрезентативац Малија.

Фудбал 05.04.2019 | 20:00
Салцбург више неће бити исти!
Наставља се распродаја у Ред Бул Салцбургу. Противник Црвене звезде у прошлогодишњим квалификацијама за Лигу шампиона, доживеће велике промене у играчком кадру током лета. Познато је већ да је Монас Дабур потписао предуговор са Севиљом, млади Волф ће каријеру наставити у Лајпцигу, неизвесна је судбина тренера Марка Росеа, али то није све... Чини се да ће Бикови ускоро морати да се навикавају на живот без кључног играча у средини терена Диаија Самасекуа.

Сјајни репрезентативац Малије био је током прошлог лета на излазним вратима Ред Бул Арене. Тадшњи спортски директор Роме Монћи имао је велику жељу да га доведе на Олимпику, али због високе цене морао је да се задовољни Нзонзијем. Задњи везни из Африке је остао у Аустрији како би мирис Лиге шампиона коначно донео у Салцбург. Није вредело...

Рома је трку за Самасекуом пропустила прошле године, а сада се у трци за Африканцем поново активирао Олимпик из Марсеља. Спортски директор клуба са Азурне обале Андони Зубизарета сматра да ангажовањем Самасекуа може да поврати изгубљени кредит. Прошлогодишња појачања некада сјајног голмана (Радоњић, Ћалета Цар и Стротман) нису оправдала очекивања. Посебно се то односи на Стротмана који има једну од највећих плата у клубу, а мршав учинак. Управо би лоша репутација високог Холанђанина моглаСамасекуу да отвори врата Велодрома.

Према информацијама из Француске Зубизарета је за трансфер везисте Ред Бул Салцбурга спреман да издвоји 30 милиона евра. Он је у сталном контакту за заступницима играча. Већ се сусрео са њима...
„Да ли сам и даље заинтересован за прелазак у Олимпик из Марсеља? Наравно, то је велики клуб у европским оквирима“, рекао је Самасеку за радио Монте Карло.

Да би обезбедио новац за трансфер Олимпик Марсеља ће морати да прода Стротмана, Луиса Густава, Лопеза и Сансона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар