ИТА: Удинезе до бода у Милану!

Пјонтек не помаже Милану, кикс "росонера" по мери Интера и Лација! Фудбалери Милана и Удинезеа одиграли су нерешено 1:1, у 30. колу Серије А.  Изненађење у првом мечу 30. кола Серије А.  Гатузо пробао с Анчелотијевим ромбом и доживео фијаско, звиждуци на Сан Сиру! Удинезе однео бод, а могао лагано и сва три. . .

Фудбал 02.04.2019 | 21:30
ИТА: Удинезе до бода у Милану!
Изабраници Ђенара Гатуза налазе се у лошој форми, што је потврдила и ова утакмица, и сада не знају за победу већ три кола заредом.

"Росонери" су до предности дошли у 44. минуту преко Кшиштофа Пјонтека и чували су је до 65. када је на 1:1 поравнао Ласања.

Милан је нападао, стварао шансе, али није успео да постигне погодак до краја сусрета.

Овај реми екипа са Сан Сира највише одговара Интеру и Лацију, али и Аталанти и Роми, који су у игри за пласман у Лигу шампиона.

Милан се налази на четвртом месту са 52 бода, док је Удинезе 15. са 29.

"Росонери" у наредном колу гостују Јувентусу, док Удинезе чека Емполи.

Милан поново себи компликује живот. Репрезентативна пауза очито није била довољна да се преболи пораз у дербију од Интера. На тај неуспех накалемили су Росонери оних 0:1 у Ђенови против Сампдорије, а ево и вечерашњих мршавих 1:1 на свом Сан Сиру у судару са дављеником Удинезеом. Епилог: Лацио пре свих, а онда Аталанта и Рома и даље имају чему да се надају када је питању борба за Лигу шампиона. 

Росонерима се вечерас догодило вероватно најгорих 45 минута код куће ове сезоне. Јесте, добио је Милан тај први део игре са 1:0, међутим играо је најблаже речено забрињавајуће лоше - ниједном није озбиљно запретио пре тог поготка - и притом изгубио Ђиђа Донаруму и Лукаса Пакету. Овај први повредио се већ у 11. минуту, док је Бразилац из игре морао пред сам крај полувремена.   

Ђенаро Гатузо као да је предвидео, или боље рећи предосетио лош Милан. Говорио је на последњој конференцији за штампу како "прижељкује ружну победу", очито светсан у каквој су форми његови момци. Добио је додуше само ружну утакмицу, а са победом је могао да се поздрави оног часа када је Кевин Лазања поравнао на 1:1 после бриљантне контре Зебри. 

Мада је до краја остало пуних 25 минута, домаћин се потпуно распао и чак могао да изгуби. Родриго Де Паул имао је две врло лепе шансе да донесе потпуни преокрет, али није био довољно концентрисан када је излазио пред Пепеа Реаину у ситуацијама "један на један". 

Ако се нешто позитивно може наћи у игри Милана онда је то чињеница је Кшиштоф Пјонтек прекинуо голгетерски пост који траје скоро месец дана. С друге стране, Гатузов експеримент са старим Анчелотијевромбом није успео. По први пут заједно су се на терену нашли Пјонтек и Кутроне, као класични нападачи. Иза њих као "трекварстиста" Лукас Пакета. 

Ниједна искреирана шанса за 45 минута?! 

Тај водећи гол уз доста среће и то је све. Руку на срце, тај гол дело је управо сарадње Кутроне - Пјонтек. 

Лацио сутра гостује СПАЛ-у и има шансу да сустигне Милан. С тим што ће му остати и утакмица више, да претекне Росонере. Гатузу и његовој чети следи гостовање Јувеу, па онда дерби за Лигу шампиона са Лацијем који би могао све да реши. 

Све у свему, тешки су дани пред седмоструким шампионом Европе. И пресудни, свакако...

Само један бод за Милан у посљедња три кола ће поново покренути приче о смјени Ђенара Гатуза.

"Рино" је након два везана пораза у Серија А од Сампдорије и Интера одлучио да у врху напада Кшиштофу Пјонтеку прикључи Патрика Кутронеа, док је одмах иза њихових леђа у улози "полутке" прилику добио Лукас Пакета.

Млади Бразилац је био покретачка снага свог тима средином првог дијела, током којег је због повреде напустио игру. Због истог разлога пола сата раније терен је напустио и Ђанлуиђи Донарума.

Али, Миланези су и без својих младих звијезда успјели да комбинацијом Кутронеа и Пјонтека ипак пронађу пут до мреже жилавих гостију из Удина. Ипак, мрачних десет минута у наставку је коштало Росонере вриједна три бода у борби за пласман у Лигу шампиона.

Шансе да се то оствари још више падају ако су повреде Пакете и Донаруме озбиљније природе, па ће Гатузо сигурно са стријепњом очекивати вијести од клупских доктора...али и од спортског директора Леонарда.

МИЛАН - УДИНЕЗЕ 1:1 (1:0)

У првом полувремену, барем до 44. минута, вода је ишла на млин тима Игора Тудора. Играло се скоро без ритма и са пуно прекида.

Први, већи, се догодио у 12. минуту када је Донарума истрчао са свог гола да у корнер избаци дугу лопту, том приликом се ухватио за бутину и убрзо са болном гримасом напустио игру.

Милан је по први пут запријетио средином првог дијела када је Пакета снажно шутирао из даљине, док је само неколико минута касније сјајним лоб пасом пронашао Кутронеа, који се лијепо снашао, примио лопту на груди и из окрета шутирао у супротни угао, али је Хуан Мусо био сигуран и сачувао свој гол.

Пакета је у тим тренуцима био најбољи играч на терену и вукао конце на средини терена, али је у 41. минуту након дуела са Валоном Бехрамијем остао на земљи и због повреде чланка био приморан да напусти игру.

Трибине Сан Сира су у наставку првог дијела биле тихе, све до 44. минута. Кутроне се одлично снашао на десној страни, упутио центашут који је у шеснаестерцу пронашао Пјонтека, а пољски нападач је из поправног покушаја постигао 20 гол у Серији А ове сезоне.

Сада је на гол од искусног Фабија Кваљареле (37), најбољег стријелца лиге.

Уводних 15 минута у наставку је прошло у безидејној игри оба тима. А, онда потпуни пад Милана.

Секо Фофана се пробио по десној страни и у шеснаестерцу пронашао Кевина Лазању који је прихватио лопту и пором је лијевицом послао под пречку!

У наредних 10 минута Милан је био брод који тоне.

Прво је Ди Мајо пропустио велику прилику након што је остао потпуно сам послије центаршута Родрига Де Паула, да би Лазања неколико минута касније поново избио очи у очи са Пепеом Реином, али је погодио само спољни дио мреже.

До краја добру прилику за домаћине је имао Саму Кастиљехо, док се Де Паул у посљедњим тренуцима меча након контранапада нашао у ситуацији један на један са Реином, али се резултат није мијењао.

Милан је са овим бодом остао на четвртом мјесту са четири бода више од Лација и Аталанте, с тим да Римљани имају двије утакмице мање.

СЕРИЈА А - 30. КОЛО:

Милан - Удинезе 1:1 (1:0)
/Пјонтек 44 - Лазања 65/

Каљари - Јувентус 21.00

у сриједу

Емполи - Наполи 19.00
Рома - Фиорентина 21.00
Фрозиноне - Парма
Ђенова - Интер
СПАЛ - Лацио
Торино - Сампдорија

у четвртак

Сасуоло - Кјево 19.00
Аталанта - Болоња

ТАБЕЛА: Јувентус 78, Наполи 63, Интер 53, Милан 52 (+1), Лацио (-1) 48, Аталанта 48, Рома 47, Сампдорија 45, Торино 45, Фиорентина 38, Ђенова 33, Каљари 33, Парма 33, Сасуоло 32, СПАЛ 29, Удинезе 29, Болоња 27, Емполи 25, Фрозиноне 17, Кјево 11*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар