ITA: Udineze do boda u Milanu!

Pjontek ne pomaže Milanu, kiks "rosonera" po meri Intera i Lacija! Fudbaleri Milana i Udinezea odigrali su nerešeno 1:1, u 30. kolu Serije A.  Iznenađenje u prvom meču 30. kola Serije A.  Gatuzo probao s Ančelotijevim rombom i doživeo fijasko, zvižduci na San Siru! Udineze odneo bod, a mogao lagano i sva tri. . .

Fudbal 02.04.2019 | 21:30
ITA: Udineze do boda u Milanu!
Izabranici Đenara Gatuza nalaze se u lošoj formi, što je potvrdila i ova utakmica, i sada ne znaju za pobedu već tri kola zaredom.

"Rosoneri" su do prednosti došli u 44. minutu preko Kšištofa Pjonteka i čuvali su je do 65. kada je na 1:1 poravnao Lasanja.

Milan je napadao, stvarao šanse, ali nije uspeo da postigne pogodak do kraja susreta.

Ovaj remi ekipa sa San Sira najviše odgovara Interu i Laciju, ali i Atalanti i Romi, koji su u igri za plasman u Ligu šampiona.

Milan se nalazi na četvrtom mestu sa 52 boda, dok je Udineze 15. sa 29.

"Rosoneri" u narednom kolu gostuju Juventusu, dok Udineze čeka Empoli.

Milan ponovo sebi komplikuje život. Reprezentativna pauza očito nije bila dovoljna da se preboli poraz u derbiju od Intera. Na taj neuspeh nakalemili su Rosoneri onih 0:1 u Đenovi protiv Sampdorije, a evo i večerašnjih mršavih 1:1 na svom San Siru u sudaru sa davljenikom Udinezeom. Epilog: Lacio pre svih, a onda Atalanta i Roma i dalje imaju čemu da se nadaju kada je pitanju borba za Ligu šampiona. 

Rosonerima se večeras dogodilo verovatno najgorih 45 minuta kod kuće ove sezone. Jeste, dobio je Milan taj prvi deo igre sa 1:0, međutim igrao je najblaže rečeno zabrinjavajuće loše - nijednom nije ozbiljno zapretio pre tog pogotka - i pritom izgubio Điđa Donarumu i Lukasa Paketu. Ovaj prvi povredio se već u 11. minutu, dok je Brazilac iz igre morao pred sam kraj poluvremena.   

Đenaro Gatuzo kao da je predvideo, ili bolje reći predosetio loš Milan. Govorio je na poslednjoj konferenciji za štampu kako "priželjkuje ružnu pobedu", očito svetsan u kakvoj su formi njegovi momci. Dobio je doduše samo ružnu utakmicu, a sa pobedom je mogao da se pozdravi onog časa kada je Kevin Lazanja poravnao na 1:1 posle briljantne kontre Zebri. 

Mada je do kraja ostalo punih 25 minuta, domaćin se potpuno raspao i čak mogao da izgubi. Rodrigo De Paul imao je dve vrlo lepe šanse da donese potpuni preokret, ali nije bio dovoljno koncentrisan kada je izlazio pred Pepea Reainu u situacijama "jedan na jedan". 

Ako se nešto pozitivno može naći u igri Milana onda je to činjenica je Kšištof Pjontek prekinuo golgeterski post koji traje skoro mesec dana. S druge strane, Gatuzov eksperiment sa starim Ančelotijevrombom nije uspeo. Po prvi put zajedno su se na terenu našli Pjontek i Kutrone, kao klasični napadači. Iza njih kao "trekvarstista" Lukas Paketa. 

Nijedna iskreirana šansa za 45 minuta?! 

Taj vodeći gol uz dosta sreće i to je sve. Ruku na srce, taj gol delo je upravo saradnje Kutrone - Pjontek. 

Lacio sutra gostuje SPAL-u i ima šansu da sustigne Milan. S tim što će mu ostati i utakmica više, da pretekne Rosonere. Gatuzu i njegovoj četi sledi gostovanje Juveu, pa onda derbi za Ligu šampiona sa Lacijem koji bi mogao sve da reši. 

Sve u svemu, teški su dani pred sedmostrukim šampionom Evrope. I presudni, svakako...

Samo jedan bod za Milan u posljednja tri kola će ponovo pokrenuti priče o smjeni Đenara Gatuza.

"Rino" je nakon dva vezana poraza u Serija A od Sampdorije i Intera odlučio da u vrhu napada Kšištofu Pjonteku priključi Patrika Kutronea, dok je odmah iza njihovih leđa u ulozi "polutke" priliku dobio Lukas Paketa.

Mladi Brazilac je bio pokretačka snaga svog tima sredinom prvog dijela, tokom kojeg je zbog povrede napustio igru. Zbog istog razloga pola sata ranije teren je napustio i Đanluiđi Donaruma.

Ali, Milanezi su i bez svojih mladih zvijezda uspjeli da kombinacijom Kutronea i Pjonteka ipak pronađu put do mreže žilavih gostiju iz Udina. Ipak, mračnih deset minuta u nastavku je koštalo Rosonere vrijedna tri boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Šanse da se to ostvari još više padaju ako su povrede Pakete i Donarume ozbiljnije prirode, pa će Gatuzo sigurno sa strijepnjom očekivati vijesti od klupskih doktora...ali i od sportskog direktora Leonarda.

MILAN - UDINEZE 1:1 (1:0)

U prvom poluvremenu, barem do 44. minuta, voda je išla na mlin tima Igora Tudora. Igralo se skoro bez ritma i sa puno prekida.

Prvi, veći, se dogodio u 12. minutu kada je Donaruma istrčao sa svog gola da u korner izbaci dugu loptu, tom prilikom se uhvatio za butinu i ubrzo sa bolnom grimasom napustio igru.

Milan je po prvi put zaprijetio sredinom prvog dijela kada je Paketa snažno šutirao iz daljine, dok je samo nekoliko minuta kasnije sjajnim lob pasom pronašao Kutronea, koji se lijepo snašao, primio loptu na grudi i iz okreta šutirao u suprotni ugao, ali je Huan Muso bio siguran i sačuvao svoj gol.

Paketa je u tim trenucima bio najbolji igrač na terenu i vukao konce na sredini terena, ali je u 41. minutu nakon duela sa Valonom Behramijem ostao na zemlji i zbog povrede članka bio primoran da napusti igru.

Tribine San Sira su u nastavku prvog dijela bile tihe, sve do 44. minuta. Kutrone se odlično snašao na desnoj strani, uputio centašut koji je u šesnaestercu pronašao Pjonteka, a poljski napadač je iz popravnog pokušaja postigao 20 gol u Seriji A ove sezone.

Sada je na gol od iskusnog Fabija Kvaljarele (37), najboljeg strijelca lige.

Uvodnih 15 minuta u nastavku je prošlo u bezidejnoj igri oba tima. A, onda potpuni pad Milana.

Seko Fofana se probio po desnoj strani i u šesnaestercu pronašao Kevina Lazanju koji je prihvatio loptu i porom je lijevicom poslao pod prečku!

U narednih 10 minuta Milan je bio brod koji tone.

Prvo je Di Majo propustio veliku priliku nakon što je ostao potpuno sam poslije centaršuta Rodriga De Paula, da bi Lazanja nekoliko minuta kasnije ponovo izbio oči u oči sa Pepeom Reinom, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Do kraja dobru priliku za domaćine je imao Samu Kastiljeho, dok se De Paul u posljednjim trenucima meča nakon kontranapada našao u situaciji jedan na jedan sa Reinom, ali se rezultat nije mijenjao.

Milan je sa ovim bodom ostao na četvrtom mjestu sa četiri boda više od Lacija i Atalante, s tim da Rimljani imaju dvije utakmice manje.

SERIJA A - 30. KOLO:

Milan - Udineze 1:1 (1:0)
/Pjontek 44 - Lazanja 65/

Kaljari - Juventus 21.00

u srijedu

Empoli - Napoli 19.00
Roma - Fiorentina 21.00
Frozinone - Parma
Đenova - Inter
SPAL - Lacio
Torino - Sampdorija

u četvrtak

Sasuolo - Kjevo 19.00
Atalanta - Bolonja

TABELA: Juventus 78, Napoli 63, Inter 53, Milan 52 (+1), Lacio (-1) 48, Atalanta 48, Roma 47, Sampdorija 45, Torino 45, Fiorentina 38, Đenova 33, Kaljari 33, Parma 33, Sasuolo 32, SPAL 29, Udineze 29, Bolonja 27, Empoli 25, Frozinone 17, Kjevo 11*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar