"Због три или четири идиота, Црна Гора на стубу срама!"

Генерални секретар Фудбалског савеза Црне Горе, Момир Ђуревац, рекао је у Лондону, да је Црна Гора стављена на стуб срама због "три или четири идиота".

Фудбал 03.04.2019 | 11:45
"Због три или четири идиота, Црна Гора на стубу срама!"
Енглеска је пре недељу дана у Подгорици победила Црну Гору са 5:1, у другом колу квалификација за Европско првенство.

Навијачи су током те утакмице на расној основи вређали тамнопуте репрезентативце Енглеске, а Европска фудбалска унија (УЕФА) је након оптужби покренула дисциплински поступак против Црне Горе.

Ђурђевац је, говорећи на УЕФА конференцији о дискриминацији у фудбалу, рекао да бројни званичници, међу којима су и председник државе, премијер, министар спорта и Олимпијског комитета, нису чули расистичке увреде на рачун фудбалера Енглеске.

Он је, такође, рекао да и судија није прекинуо утакмицу и да ни делегат није чуо увреде.

"Не кажем да се то није догодило... Због три или четири идиота, Црна Гора је стављена на стуб срама", рекао је ЂурЂевац.

"Због свих нас и због медија, желио бих да се извиним свима који носе лоше утиске из Подгорице... Требало би да пустимо дисциплинске инспекторе УЕФА да несметано раде свој посао", додао је он.

Ђуђревац се, након конференције, обратио и жртвама расистичких увреда.

"Волео бих да поново дођу у Црну Гору, да можемо да уживамо гледајући их како играју, да их дочекамо овацијама. У случају да се докаже да су вређани у Црној Гори, то је био чин неколико појединаца, неколико будала, за које више неће бити места на стадиону", рекао је Ђурђевац за АП.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар