"Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora na stubu srama!"

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore, Momir Đurevac, rekao je u Londonu, da je Crna Gora stavljena na stub srama zbog "tri ili četiri idiota".

Fudbal 03.04.2019 | 11:45
"Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora na stubu srama!"
Engleska je pre nedelju dana u Podgorici pobedila Crnu Goru sa 5:1, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Navijači su tokom te utakmice na rasnoj osnovi vređali tamnopute reprezentativce Engleske, a Evropska fudbalska unija (UEFA) je nakon optužbi pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore.

Đurđevac je, govoreći na UEFA konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, rekao da brojni zvaničnici, među kojima su i predsednik države, premijer, ministar sporta i Olimpijskog komiteta, nisu čuli rasističke uvrede na račun fudbalera Engleske.

On je, takođe, rekao da i sudija nije prekinuo utakmicu i da ni delegat nije čuo uvrede.

"Ne kažem da se to nije dogodilo... Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama", rekao je ĐurĐevac.

"Zbog svih nas i zbog medija, želio bih da se izvinim svima koji nose loše utiske iz Podgorice... Trebalo bi da pustimo disciplinske inspektore UEFA da nesmetano rade svoj posao", dodao je on.

Đuđrevac se, nakon konferencije, obratio i žrtvama rasističkih uvreda.

"Voleo bih da ponovo dođu u Crnu Goru, da možemo da uživamo gledajući ih kako igraju, da ih dočekamo ovacijama. U slučaju da se dokaže da su vređani u Crnoj Gori, to je bio čin nekoliko pojedinaca, nekoliko budala, za koje više neće biti mesta na stadionu", rekao je Đurđevac za AP.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar