''Новак је био пун самопоуздања, а сад...''

''. . . сада је изгледао растројено!'' Бивши тренер Роџера Федерера, Пол Анакон, говорио је о проблемима Новака Ђоковића и његовом поразу на Мастерсу у Мајамију.

Тенис 07.04.2019 | 21:30
''Новак је био пун самопоуздања, а сад...''
Анакон је Новаков пораз од Баутисте Агута у Мајамију окарактерисао као чудан.

"Не знам... Било ми је интересантно то што је причао у конференцији за медије и колико је самопоуздања имао после освајања Аустралијан опена. Не знам шта се радио у припреми за ове мечеве. Баутиста Агут је био једноставно предобар, победио га је у Катару и јасно је да зна како да игра против њега (Новака). Веома је чудно то што је Новак пропустио велики број прилика. Искористио је само две брејк лопте од десет, у другом и трећем сету, а то се њему не дешава често. Не знам шта треба да промени", изјавио јеАнакон за "Теннис Цханнел".

Амерички стручњак је потврдио Новакове речи.

"Доста тога се дешавало ван терена и он је изгледао раздражено на терену, помало растројено. Концентрација му је била 'на све стране'. Када је Новак на највишем нивоу, што је јако често, углавном је толико фокусиран током сваког поена, поготово код оних битних. Он је одувек знао да подигне ниво у тим битним поенима, али то сада није био случај", додао је Анакон.

Пол Анакон је са Федерером радио од 2010-2013, а сада је тренер америчке "звезде у успону" Тејлора Фрица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар