''Novak je bio pun samopouzdanja, a sad...''

''. . . sada je izgledao rastrojeno!'' Bivši trener Rodžera Federera, Pol Anakon, govorio je o problemima Novaka Đokovića i njegovom porazu na Mastersu u Majamiju.

Tenis 07.04.2019 | 21:30
''Novak je bio pun samopouzdanja, a sad...''
Anakon je Novakov poraz od Bautiste Aguta u Majamiju okarakterisao kao čudan.

"Ne znam... Bilo mi je interesantno to što je pričao u konferenciji za medije i koliko je samopouzdanja imao posle osvajanja Australijan opena. Ne znam šta se radio u pripremi za ove mečeve. Bautista Agut je bio jednostavno predobar, pobedio ga je u Kataru i jasno je da zna kako da igra protiv njega (Novaka). Veoma je čudno to što je Novak propustio veliki broj prilika. Iskoristio je samo dve brejk lopte od deset, u drugom i trećem setu, a to se njemu ne dešava često. Ne znam šta treba da promeni", izjavio jeAnakon za "Tennis Channel".

Američki stručnjak je potvrdio Novakove reči.

"Dosta toga se dešavalo van terena i on je izgledao razdraženo na terenu, pomalo rastrojeno. Koncentracija mu je bila 'na sve strane'. Kada je Novak na najvišem nivou, što je jako često, uglavnom je toliko fokusiran tokom svakog poena, pogotovo kod onih bitnih. On je oduvek znao da podigne nivo u tim bitnim poenima, ali to sada nije bio slučaj", dodao je Anakon.

Pol Anakon je sa Federerom radio od 2010-2013, a sada je trener američke "zvezde u usponu" Tejlora Frica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar