"Притисак? Мислим да то нема везе са притиском!"

Возач Ферарија, Себастијан Фетел, негирао је да се у трци Формуле 1 за Велику награду Бахреина, окренуо на стази због превеликог психолошког притиска.

Остали спортови 05.04.2019 | 15:30
"Притисак? Мислим да то нема везе са притиском!"
Фетел се прошле сезоне борио са Хамилтоном за шампионску титулу, али је направио неколико великих грешака, па је Британац освојио пету титулу.

У недељу током трке у Бахреину, Фетел и Хамилтон су се борили за друго место, актуелни шампион је са спољне стране обишао Фетела, који се окренуо на стази и изгубио много времена.

Он је оштетио гуме, а на путу до бокса, са Фетеловог болида отпало је и предње крило.

Пре тога било је извесно да ће двојац Ферарија освојити прва два места у трци, али је у завршници трке Шарл Леклер имао проблема са мотором, па је заузео треће место, док је Фетел трку завршио као пети.

Победио је Хамилтон, испред клупског колеге Валтерија Ботаса.

"Искрено, мислим да то није имало никакве везе са притиском. Изненадио сам се када сам изгубио леву гуму, а кад сам се окренуо, већ је било прекасно. Погрешио сам и морам то да сварим. Мислио сам да није толико лоше. Током окретања, мислим да се лева предња гума распала. Осим тога, било је много вибрација, а затим се сломило предње крило", рекао је Фетел за "Аутоспорт".

Четвороструки светски шампион је после две трке пети у шампионату. Директор Ферарија Матија Биното рекао је да не треба расправљати о грешкама.

"Морамо да охрабримо наше возаче, пошто се најбољи резултати постижу само вожњом до крајњих граница", изјавио је Биното.

Фетел је признао да га чека много "домаћих задатака". Он ће у среду у Бахреину тестирати Фераријев болид, у нади да ће пронаћи одговоре због чега није могао да парира тимском колеги Леклеру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар