"Pritisak? Mislim da to nema veze sa pritiskom!"

Vozač Ferarija, Sebastijan Fetel, negirao je da se u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, okrenuo na stazi zbog prevelikog psihološkog pritiska.

Ostali sportovi 05.04.2019 | 15:30
"Pritisak? Mislim da to nema veze sa pritiskom!"
Fetel se prošle sezone borio sa Hamiltonom za šampionsku titulu, ali je napravio nekoliko velikih grešaka, pa je Britanac osvojio petu titulu.

U nedelju tokom trke u Bahreinu, Fetel i Hamilton su se borili za drugo mesto, aktuelni šampion je sa spoljne strane obišao Fetela, koji se okrenuo na stazi i izgubio mnogo vremena.

On je oštetio gume, a na putu do boksa, sa Fetelovog bolida otpalo je i prednje krilo.

Pre toga bilo je izvesno da će dvojac Ferarija osvojiti prva dva mesta u trci, ali je u završnici trke Šarl Lekler imao problema sa motorom, pa je zauzeo treće mesto, dok je Fetel trku završio kao peti.

Pobedio je Hamilton, ispred klupskog kolege Valterija Botasa.

"Iskreno, mislim da to nije imalo nikakve veze sa pritiskom. Iznenadio sam se kada sam izgubio levu gumu, a kad sam se okrenuo, već je bilo prekasno. Pogrešio sam i moram to da svarim. Mislio sam da nije toliko loše. Tokom okretanja, mislim da se leva prednja guma raspala. Osim toga, bilo je mnogo vibracija, a zatim se slomilo prednje krilo", rekao je Fetel za "Autosport".

Četvorostruki svetski šampion je posle dve trke peti u šampionatu. Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da ne treba raspravljati o greškama.

"Moramo da ohrabrimo naše vozače, pošto se najbolji rezultati postižu samo vožnjom do krajnjih granica", izjavio je Binoto.

Fetel je priznao da ga čeka mnogo "domaćih zadataka". On će u sredu u Bahreinu testirati Ferarijev bolid, u nadi da će pronaći odgovore zbog čega nije mogao da parira timskom kolegi Lekleru.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar