"Дигитални стадион будућности" у Мадриду!

Реал креће у реновирање "Сантјаго Бернебеа". Процес ће трајати четири године, а биће уложено 575. 000. 000 евра.  "Градимо стадион будућности"! Председник Реала Флорентино Перес и градоначелница Мадрида Мануела Кармења, представили су пројекат новог стадиона Реала.

Фудбал 05.04.2019 | 14:00
"Дигитални стадион будућности" у Мадриду!
Председник Реал Мадрида, Флорентино Перез, има велике планове за реновирање тима предстојећег лета, али то неће бити једина велика инвестиција мадридског клуба у наредном периоду.

Нешто што је најављено још пре три године, биће започето по завршетку актуелне сезоне - реновирање стадиона Сантјаго Бернабеу!

У овај пројекат клуб ће уложити 575.000.000 евра, а Флорентино Перез га описује као "дигитални стадион будућности".

"План је одобрен", поносно је изјавио председник Реала овог уторка у друштву градоначелнице Мадрида, Мануеле Кармено.

"Идуће недеље ћемо потписати завршни уговор и већ током априла кренути у припрему за радове, који ће почети чим сезона буде готова", најавио је Перез.

Нови "Бернабеу" добиће кров, тржни центар, видео-бимове на својим спољашним зидовима, а оно што је веома битно - задржаће својих 81.044 места на трибинама.

Стадион Сантјаго Бернабеу је саграђен 1947. године и до сада је више пута био реновиран.



Нови "Сантјаго Бернабеу" биће завршен у року од 42 месеца и биће највећа трансформација стадиона који је отворен 14. децембра 1947. године.

Уз приказивање видео снимка о новом пројекту, Перес је нагласио да ће то бити озбиљан посао, а Реал ће подићи кредит у висини од 575 милиона евра који ће отплатити у периоду од 30 до 35 година.

"Ово је место на којем су свио мадридисти удружили своје снаге током протеклих 117 година. И даље сањамо да Реал буде најпопуларнији кллуб на свету. Овај клуб припада навијачима и њим се управља без мотива чистог профита, ово је клуб за све, клуб који изнад свега цени осећај солидарности. Са тим вредностима радили смо неуморно из дана у дан, а нови стадион биће авангардна икона града. Од 2000. смо инвестирали 500 милиона евра у побољшање услова, 269 на Бернабеу и 231 у центру Валдебебас", открио је присутнима Перес.

Он је најавио и да ће током наредне недеље бити потписан уговор о кредиту, како би радови што пре могли да почну.

"Реал ће имати најбољи стадион на свету. Имамо сјајну прилику да изградимо стадион модерног доба. Поносни смо што проносимо славу Мадрида широм света, одавде је све почело, а сада смо клуб који је универзалан и који не зна за границе", рекао је први човек краљевског клуба.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар