"Digitalni stadion budućnosti" u Madridu!

Real kreće u renoviranje "Santjago Bernebea". Proces će trajati četiri godine, a biće uloženo 575. 000. 000 evra.  "Gradimo stadion budućnosti"! Predsednik Reala Florentino Peres i gradonačelnica Madrida Manuela Karmenja, predstavili su projekat novog stadiona Reala.

Fudbal 05.04.2019 | 14:00
"Digitalni stadion budućnosti" u Madridu!
Predsednik Real Madrida, Florentino Perez, ima velike planove za renoviranje tima predstojećeg leta, ali to neće biti jedina velika investicija madridskog kluba u narednom periodu.

Nešto što je najavljeno još pre tri godine, biće započeto po završetku aktuelne sezone - renoviranje stadiona Santjago Bernabeu!

U ovaj projekat klub će uložiti 575.000.000 evra, a Florentino Perez ga opisuje kao "digitalni stadion budućnosti".

"Plan je odobren", ponosno je izjavio predsednik Reala ovog utorka u društvu gradonačelnice Madrida, Manuele Karmeno.

"Iduće nedelje ćemo potpisati završni ugovor i već tokom aprila krenuti u pripremu za radove, koji će početi čim sezona bude gotova", najavio je Perez.

Novi "Bernabeu" dobiće krov, tržni centar, video-bimove na svojim spoljašnim zidovima, a ono što je veoma bitno - zadržaće svojih 81.044 mesta na tribinama.

Stadion Santjago Bernabeu je sagrađen 1947. godine i do sada je više puta bio renoviran.



Novi "Santjago Bernabeu" biće završen u roku od 42 meseca i biće najveća transformacija stadiona koji je otvoren 14. decembra 1947. godine.

Uz prikazivanje video snimka o novom projektu, Peres je naglasio da će to biti ozbiljan posao, a Real će podići kredit u visini od 575 miliona evra koji će otplatiti u periodu od 30 do 35 godina.

"Ovo je mesto na kojem su svio madridisti udružili svoje snage tokom proteklih 117 godina. I dalje sanjamo da Real bude najpopularniji kllub na svetu. Ovaj klub pripada navijačima i njim se upravlja bez motiva čistog profita, ovo je klub za sve, klub koji iznad svega ceni osećaj solidarnosti. Sa tim vrednostima radili smo neumorno iz dana u dan, a novi stadion biće avangardna ikona grada. Od 2000. smo investirali 500 miliona evra u poboljšanje uslova, 269 na Bernabeu i 231 u centru Valdebebas", otkrio je prisutnima Peres.

On je najavio i da će tokom naredne nedelje biti potpisan ugovor o kreditu, kako bi radovi što pre mogli da počnu.

"Real će imati najbolji stadion na svetu. Imamo sjajnu priliku da izgradimo stadion modernog doba. Ponosni smo što pronosimo slavu Madrida širom sveta, odavde je sve počelo, a sada smo klub koji je univerzalan i koji ne zna za granice", rekao je prvi čovek kraljevskog kluba.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar