Видео: Туча Пикфорда и навијача због Сандерленда!

Голман репрезентације Енглеске се тукао на улици! Голман Евертона, Џордан Пикфорд, био је актер инцидента који се догодио у једном ноћном клубу у Сандерленду у раним јутарњим сатима у понедељак.  Голман Енглеске насео на провокацију навијача Њукасла.  Пикфорд се песничио са навијачима Њукасла! Прсти од путера, кажете?

Фудбал 04.04.2019 | 19:00
Видео: Туча Пикфорда и навијача због Сандерленда!
Пикфорд, који је такође и голман репрезентације Енглеске, имао је слободан дан и био је у друштву веренице Меган Дејвисон када је наишао на групу навијача Њукасла.

Они су га прозивали да има мале руке и "мекане прсте", док је он позирао пред форотепортерима, да би тек касније дошло до ескалације сукоба, када је променио локал.

Пикфорд није могао да отрпи то што су се са њега, пребацили на његову вереницу коју су почели да вређају. Устао је и улетео у обрачун са њима.

На снимку се може видети да је гужва била озбиљна и да су радиле песнице. Срећом, нико није прошао са озбиљнијим повредама.

Три човека су успела да га одвоје од хулигана и одврате од наставка туче, али ће ова сцена свакако бити разолог за бригу како тренера Евертона Марка Силву, тако и за селектора Енглеске Гарета Саутгејта.

"Вређали су му вереницу и он је потпуно полудео. Кренуо је на најбучнијег, али га није успео ударити, Видео изгледа много горе него што је стварно било, све је трајало можда свега шест или седам секунди. Ипак, Џордан је пио и то сигурно није било од помоћи у оваквој ситуацији. Није срећан што му се све ово догодило. Није имао проблема све до сада, када су се окомили на његову девојку", рекао је извор "Дејли мејла" који је присуствовао сцени.



Ривалитет између Сандерленда и Њукалса, важи за један од највећих у Енглеској. Институција популарног "Тајн-Вер дербија живи од 1883. године, а градови чија имена носе два клуба су често кроз историју била на супротним странама, без обзира што су један од другог удаљени свега 15 километара.

На велико ривалство "црних мачака" и "сврака" нису имуни ни фудбалери, тако да често упадају у конфликте због прозивки навијача из супротног табора.

Последња жртва таквог добацивања је репрезентативац Енглеске Џордан Пикфорд, Иако голман већ неко време брани за Евертон, у који је прешао управо из Сандерленда, није могао да истрпи провокацију навијача Њукасла испред једног локала, па се упустио у физички обрачун, који су присутни забележили камером мобилног телефона.

Евертон је већ спровео истрагу због овог инцидента.

Пре само неколико недеља Евертонов тренер Марко Силва рекао је да би Џордан Пикфорд морао да се научи “емотивној равнотежи”. Први голман репрезентације Енглеске очигледно још није научио лекцију. Острвски медији данас брује о инциденту који се десио у ноћи између недеље и понедељка: физички дуелПикфорда и за сада непознатих навијача Њукасла!

Све се десило у Пикфордовом родном граду Сандерленду. Евертонов голман је искористио Слободан дан да изведе вереницу Меган Дејвисон која му је недавно родила сина Арла. У Енглеској се обележевао Дан мајки. Међутим, однекуд су се у пабу створили Њукаслови навијачи, а опште је познато да је Сандерленд највећи ривал Свракама. Ривалитет два клуба са севера Енглеске има дугу традицију и превазилази фудбалске оквире.

А Пикфорд се прославио баш у Сандерленду. Тамо је догурао и до репрезентације и 28.500.000 евра вредног трансфера у Евертон. Испрва се чинило да су Карамеле направиле одличан посао, Пикфорд је постао јунак нације када је у шеснаестини финала Мундијала у Русији одбранио пенал Карлосу Баки и повео горди Албион до победе против Колумбије. У клубу међутим сасвим друга прича.

Прво страшан кикс у дуелу са Ливерпулом који је добио велики публицитет. Па ужасно издање баш против Њукасла који је успео да после заостатка стигне до победе од 3:2. Већ тада се Пикфорд на терену сукобио са присталицама Сврака. Кад су га срели припитог у бару нису пропустили прилику да га провоцирају.

Испрва је све било у границама дозвољеног. Њукаслови навијачи су му добацивали “краткоруки” и говорили му да има “прсте од путера”. Све је то Пикфорд трпео док је постајао све пијанији. Али је дипломатски одговарао, чак и позирао за фотографисање. Убрзо је променио локал рачунајући да ће се ситуација смирити.

Преварио се, јер тамо су хулигани прешли границу. Почели су да му вређају супругу и Пикфорд је изгубио контролу. На интернету су осванули снимци случајних пролазника који приказују голмана репрезентације како се кошка са провокаторима и потом песницама замахује ка њима. Остали посетиоци паба радзвајају завађене. Полиција је потврдила да је случај пријављен, нема информација да је било ко повређен. Све је потрајало можда десетак секунди.

Рекло би се: дешава се. Само што су политички коректни Енглези осетљиви на овакве догађаје. Евертон је већ објавио да је покренуо интерну истрагу, верује се да ће исти налог издати и селектор Герет Саутгејт.Пикфорд ће се сигурно извинити, али ће га жута штампа упорно подсећати на дан када је изгубо контролу.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар