Video: Tuča Pikforda i navijača zbog Sanderlenda!

Golman reprezentacije Engleske se tukao na ulici! Golman Evertona, Džordan Pikford, bio je akter incidenta koji se dogodio u jednom noćnom klubu u Sanderlendu u ranim jutarnjim satima u ponedeljak.  Golman Engleske naseo na provokaciju navijača Njukasla.  Pikford se pesničio sa navijačima Njukasla! Prsti od putera, kažete?

Fudbal 04.04.2019 | 19:00
Video: Tuča Pikforda i navijača zbog Sanderlenda!
Pikford, koji je takođe i golman reprezentacije Engleske, imao je slobodan dan i bio je u društvu verenice Megan Dejvison kada je naišao na grupu navijača Njukasla.

Oni su ga prozivali da ima male ruke i "mekane prste", dok je on pozirao pred foroteporterima, da bi tek kasnije došlo do eskalacije sukoba, kada je promenio lokal.

Pikford nije mogao da otrpi to što su se sa njega, prebacili na njegovu verenicu koju su počeli da vređaju. Ustao je i uleteo u obračun sa njima.

Na snimku se može videti da je gužva bila ozbiljna i da su radile pesnice. Srećom, niko nije prošao sa ozbiljnijim povredama.

Tri čoveka su uspela da ga odvoje od huligana i odvrate od nastavka tuče, ali će ova scena svakako biti razolog za brigu kako trenera Evertona Marka Silvu, tako i za selektora Engleske Gareta Sautgejta.

"Vređali su mu verenicu i on je potpuno poludeo. Krenuo je na najbučnijeg, ali ga nije uspeo udariti, Video izgleda mnogo gore nego što je stvarno bilo, sve je trajalo možda svega šest ili sedam sekundi. Ipak, Džordan je pio i to sigurno nije bilo od pomoći u ovakvoj situaciji. Nije srećan što mu se sve ovo dogodilo. Nije imao problema sve do sada, kada su se okomili na njegovu devojku", rekao je izvor "Dejli mejla" koji je prisustvovao sceni.



Rivalitet između Sanderlenda i Njukalsa, važi za jedan od najvećih u Engleskoj. Institucija popularnog "Tajn-Ver derbija živi od 1883. godine, a gradovi čija imena nose dva kluba su često kroz istoriju bila na suprotnim stranama, bez obzira što su jedan od drugog udaljeni svega 15 kilometara.

Na veliko rivalstvo "crnih mačaka" i "svraka" nisu imuni ni fudbaleri, tako da često upadaju u konflikte zbog prozivki navijača iz suprotnog tabora.

Poslednja žrtva takvog dobacivanja je reprezentativac Engleske Džordan Pikford, Iako golman već neko vreme brani za Everton, u koji je prešao upravo iz Sanderlenda, nije mogao da istrpi provokaciju navijača Njukasla ispred jednog lokala, pa se upustio u fizički obračun, koji su prisutni zabeležili kamerom mobilnog telefona.

Everton je već sproveo istragu zbog ovog incidenta.

Pre samo nekoliko nedelja Evertonov trener Marko Silva rekao je da bi Džordan Pikford morao da se nauči “emotivnoj ravnoteži”. Prvi golman reprezentacije Engleske očigledno još nije naučio lekciju. Ostrvski mediji danas bruje o incidentu koji se desio u noći između nedelje i ponedeljka: fizički duelPikforda i za sada nepoznatih navijača Njukasla!

Sve se desilo u Pikfordovom rodnom gradu Sanderlendu. Evertonov golman je iskoristio Slobodan dan da izvede verenicu Megan Dejvison koja mu je nedavno rodila sina Arla. U Engleskoj se obeleževao Dan majki. Međutim, odnekud su se u pabu stvorili Njukaslovi navijači, a opšte je poznato da je Sanderlend najveći rival Svrakama. Rivalitet dva kluba sa severa Engleske ima dugu tradiciju i prevazilazi fudbalske okvire.

A Pikford se proslavio baš u Sanderlendu. Tamo je dogurao i do reprezentacije i 28.500.000 evra vrednog transfera u Everton. Isprva se činilo da su Karamele napravile odličan posao, Pikford je postao junak nacije kada je u šesnaestini finala Mundijala u Rusiji odbranio penal Karlosu Baki i poveo gordi Albion do pobede protiv Kolumbije. U klubu međutim sasvim druga priča.

Prvo strašan kiks u duelu sa Liverpulom koji je dobio veliki publicitet. Pa užasno izdanje baš protiv Njukasla koji je uspeo da posle zaostatka stigne do pobede od 3:2. Već tada se Pikford na terenu sukobio sa pristalicama Svraka. Kad su ga sreli pripitog u baru nisu propustili priliku da ga provociraju.

Isprva je sve bilo u granicama dozvoljenog. Njukaslovi navijači su mu dobacivali “kratkoruki” i govorili mu da ima “prste od putera”. Sve je to Pikford trpeo dok je postajao sve pijaniji. Ali je diplomatski odgovarao, čak i pozirao za fotografisanje. Ubrzo je promenio lokal računajući da će se situacija smiriti.

Prevario se, jer tamo su huligani prešli granicu. Počeli su da mu vređaju suprugu i Pikford je izgubio kontrolu. Na internetu su osvanuli snimci slučajnih prolaznika koji prikazuju golmana reprezentacije kako se koška sa provokatorima i potom pesnicama zamahuje ka njima. Ostali posetioci paba radzvajaju zavađene. Policija je potvrdila da je slučaj prijavljen, nema informacija da je bilo ko povređen. Sve je potrajalo možda desetak sekundi.

Reklo bi se: dešava se. Samo što su politički korektni Englezi osetljivi na ovakve događaje. Everton je već objavio da je pokrenuo internu istragu, veruje se da će isti nalog izdati i selektor Geret Sautgejt.Pikford će se sigurno izviniti, ali će ga žuta štampa uporno podsećati na dan kada je izgubo kontrolu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar