Суд: Делибашићу 30 година затвора

Шесторица оптужених за убиство Николе Бојовића 2013. године у Београду и Милоша Видаковића исте године у Будви, осуђени су данас на вишегодишње казне затвора пред Посебним одјељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Србија 02.04.2019 | 11:46
Суд: Делибашићу 30 година затвора
Милош Делибашић проглашен је кривим за организовање криминалне групе, Ратко Кољеншић и Саша Цветановић за убиство Николе Бојовића, док су Милош Војиновић, Славиша Новаковић и Бојан Малетић проглашени кривим за убиство Милоша Видаковића.

Делибашић, који је претходно укинутом пресудом био ослобођен кривице, данас је осуђен на 30 година затвора, а Милош Војновић, који је са Тужилаштвом направио споразум о свједочењу, осуђен је на 10 година, али му је изречена казна од 17 година због ранијих пресуда, преносе београдски медији.

На по 35 година затвора осуђени су Саша Цветановић, као непосредни извршилац убиства Николе Бојовића, као и Славиша Новаковић за помагање Милошу Војновићу у убиству, док је Ратко Кољеншић осуђен на 30 година.

Кољеншић је недоступан правосудним органима Србије и живи у Црној Гори, која не жели да га изручи Србији, док је Славиша Новаковић у бјекству.

Бојану Малетићу, као припаднику криминалне групе, изречена је казна од годину дана затвора.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву пресуду којом је Милош Делибашић био ослобођен свих оптужби за разлику од осталих оптужених, укинуо Апелациони суд у Београду у децембру прошле године, те наложио поновно суђење.

Према оптужници, Слободан Шарановић је са данас осуђеним Делибашићем из освете наложио убиство Николе Бојовића, јер је сматрао да је по налогу Николиног брата Луке Бојовића 2009. године у Београду убијен његов брат Бранислав Шарановић.

Против Слободана Шарановића поступак је обустављен, јер је у фебруару 2017. године убијен у Будви.

Лука Бојовић је у шпанском затвору од фебруара 2012. године, гдје издржава казну од 18 година због незаконитог арсенала оружја које је код њега пронађено у Валенсији.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аго

02.04.2019 16:55

циркус судство нема ниста паметније највеци злоцинци лопови на слободи ово су само рибице само народу мазу оци терај оне мало веце али нема ниста од тога када су исти

ОДГОВОРИТЕ