Sud: Delibašiću 30 godina zatvora

Šestorica optuženih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i Miloša Vidakovića iste godine u Budvi, osuđeni su danas na višegodišnje kazne zatvora pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Srbija 02.04.2019 | 11:46
Sud: Delibašiću 30 godina zatvora
Miloš Delibašić proglašen je krivim za organizovanje kriminalne grupe, Ratko Кoljenšić i Saša Cvetanović za ubistvo Nikole Bojovića, dok su Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Bojan Maletić proglašeni krivim za ubistvo Miloša Vidakovića.

Delibašić, koji je prethodno ukinutom presudom bio oslobođen krivice, danas je osuđen na 30 godina zatvora, a Miloš Vojnović, koji je sa Tužilaštvom napravio sporazum o svjedočenju, osuđen je na 10 godina, ali mu je izrečena kazna od 17 godina zbog ranijih presuda, prenose beogradski mediji.

Na po 35 godina zatvora osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, kao i Slaviša Novaković za pomaganje Milošu Vojnoviću u ubistvu, dok je Ratko Кoljenšić osuđen na 30 godina.

Кoljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči Srbiji, dok je Slaviša Novaković u bjekstvu.

Bojanu Maletiću, kao pripadniku kriminalne grupe, izrečena je kazna od godinu dana zatvora.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu presudu kojom je Miloš Delibašić bio oslobođen svih optužbi za razliku od ostalih optuženih, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu u decembru prošle godine, te naložio ponovno suđenje.

Prema optužnici, Slobodan Šaranović je sa danas osuđenim Delibašićem iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića, jer je smatrao da je po nalogu Nikolinog brata Luke Bojovića 2009. godine u Beogradu ubijen njegov brat Branislav Šaranović.

Protiv Slobodana Šaranovića postupak je obustavljen, jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gdje izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ago

02.04.2019 16:55

cirkus sudstvo nema nista pametnije najveci zlocinci lopovi na slobodi ovo su samo ribice samo narodu mazu oci teraj one malo vece ali nema nista od toga kada su isti

ODGOVORITE