Пријовић доминирао у побједи Ал-Итихада!

Српски нападач, Александар Пријовић, био је најбољи актер меча у Купу Саудијске Арабије, у којем је његов Ал-Итихад однео победу.  Зато су га довели: Пријовић два гола и асистенција за полуфинале! Србин режирао преокрет!

Фудбал 01.04.2019 | 23:52
Пријовић доминирао у побједи Ал-Итихада!
Ал-Итихад је у четвртфиналу Купа био бољи од Ал Батина резултатом 4:3 у мечу и пласирао се у полуфинале.

Александар Пријовић је у победи свог тима учествовао са два гола и једном асистенцијом.

Ал-Итихад је већ после 38 минута игре губио 2:0, а пожар је пред паузу "утишао" српски голгетер поготком из пенала у самој завршници првих 45 минута игре.

Пријовић је био и стрелац изједначења, пошто се одлично позиционирао и у 58. минуту успео да савлада противничког чувара мреже.

Домаћин је дошао до тоталног преокрета и повео са 3:2, а предност и одлучујући гол постигао је Ромарињо, који је искористио одличан пас главом српског голгетера.

Све голове са овог меча погледајте на приложеном видеу.



Ал Итихад је један од два највећа саудијска клуба, јако богат, са много навијача... Али ове сезоне преживљава кошмар. Бори се за опстанак у лиги, у Лиги шампиона Азије игра променљиво, а вечерас је био на ивици елиминације у четвртфиналу Купа краља.

А онда је прорадио Александар Пријовић!

Србин је зимус стигао као највеће појачње у тренуцима када је све ишло низбрдо, плаћен је много и очекивало се да преокрене сезону Ал Итихада. Међутим, одмах се повредио по доласку и дуго му је требало да се врати у форму из Грчке. Вечерас је то наговестио. Са два гола и асистенцијом је донео Ал Итихаду преокрет, победу 4:2 над Ал Батином и пласман у полуфинале националног купа.

Пријовић је до јануарског трансфера одиграо седам мечева за Ал Итихад и само на једном се уписао у стрелце. Вечерас је урадио оно за шта је доведен.

Ал Батин је био надомак сензације. После 38 минута игре је водио 2:0 уз гол и асистенцију Бразилца Крисана. А онда је Пријовић у 44. минуту из пенала вратио наду Ал Итихаду. У 58. минуту је сјајно побегао одбрани, био за длаку ближи од голмана и изједначио. Десетак минута касније је Ал Харби погодио за 3:2, да би Ромарињо после Пријовићеве асистенције главом у 72. поставио коначан резултат.

Надамо се да је ово најава повратка у форму Александра Пријовића.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар