Prijović dominirao u pobjedi Al-Itihada!

Srpski napadač, Aleksandar Prijović, bio je najbolji akter meča u Kupu Saudijske Arabije, u kojem je njegov Al-Itihad odneo pobedu.  Zato su ga doveli: Prijović dva gola i asistencija za polufinale! Srbin režirao preokret!

Fudbal 01.04.2019 | 23:52
Prijović dominirao u pobjedi Al-Itihada!
Al-Itihad je u četvrtfinalu Kupa bio bolji od Al Batina rezultatom 4:3 u meču i plasirao se u polufinale.

Aleksandar Prijović je u pobedi svog tima učestvovao sa dva gola i jednom asistencijom.

Al-Itihad je već posle 38 minuta igre gubio 2:0, a požar je pred pauzu "utišao" srpski golgeter pogotkom iz penala u samoj završnici prvih 45 minuta igre.

Prijović je bio i strelac izjednačenja, pošto se odlično pozicionirao i u 58. minutu uspeo da savlada protivničkog čuvara mreže.

Domaćin je došao do totalnog preokreta i poveo sa 3:2, a prednost i odlučujući gol postigao je Romarinjo, koji je iskoristio odličan pas glavom srpskog golgetera.

Sve golove sa ovog meča pogledajte na priloženom videu.



Al Itihad je jedan od dva najveća saudijska kluba, jako bogat, sa mnogo navijača... Ali ove sezone preživljava košmar. Bori se za opstanak u ligi, u Ligi šampiona Azije igra promenljivo, a večeras je bio na ivici eliminacije u četvrtfinalu Kupa kralja.

A onda je proradio Aleksandar Prijović!

Srbin je zimus stigao kao najveće pojačnje u trenucima kada je sve išlo nizbrdo, plaćen je mnogo i očekivalo se da preokrene sezonu Al Itihada. Međutim, odmah se povredio po dolasku i dugo mu je trebalo da se vrati u formu iz Grčke. Večeras je to nagovestio. Sa dva gola i asistencijom je doneo Al Itihadu preokret, pobedu 4:2 nad Al Batinom i plasman u polufinale nacionalnog kupa.

Prijović je do januarskog transfera odigrao sedam mečeva za Al Itihad i samo na jednom se upisao u strelce. Večeras je uradio ono za šta je doveden.

Al Batin je bio nadomak senzacije. Posle 38 minuta igre je vodio 2:0 uz gol i asistenciju Brazilca Krisana. A onda je Prijović u 44. minutu iz penala vratio nadu Al Itihadu. U 58. minutu je sjajno pobegao odbrani, bio za dlaku bliži od golmana i izjednačio. Desetak minuta kasnije je Al Harbi pogodio za 3:2, da bi Romarinjo posle Prijovićeve asistencije glavom u 72. postavio konačan rezultat.

Nadamo se da je ovo najava povratka u formu Aleksandra Prijovića.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar