ФРА: Сент Етјен има Европу, ВАР спријечио неправду!

Крокодили пали теже него што се очекивало.

Фудбал 01.04.2019 | 23:24
ФРА: Сент Етјен има Европу, ВАР спријечио неправду!
Сент Етјен је опет на позицији која гарантује Европу.

Славни клуб из долине Роне је вечерас теже него што се очекивало сломио отпор Нима, славио на свом терену са 2:1 и преузео четвто место на табели од Марсеља. То је позиција која гарантује Лигу Европе, а можда ће и пето место бити довољно ако Рен или Нант не освоје Куп Француске.

Сент Етјен је и даље налази на великих седам бодова заостатка од Лиона који је на позицији за квалификације за Лигу шампиона, али неку наду и даље има јер има лакши распоред од љутог ривала.

Ипак, вечерас није ишло тако лако са незгодним Нимом. Гости су повели после само два минута игре и шокирали стадион Жофри Гишар. Бобишон је погодио главом на асистенцију Буанге.

Уследио је жесок притисак Зелених и заслужено изједначење у 24. минуту. Фери је направио катастрофалну грешку испред сопственог шесанестерца, оклизнуо се, изгубио лопту и частио Кабелу стопостотну шансу. Некадашњи везиста Њукасла је изашао а голмана и елегантно боцнуо лопту преко њега.

У наставку се водили изједначена борба, било је шанси пред оба гола, а Ним је своје најбоље пропустио средином другог полувремена. Руфије је успео да заустави пројектила Буанге са 40 метара, да би убрзоБозок погодио стативу.

Коначно, десетак минута пре краја је победник решен. Словеначки нападач Роберт Берич је погодио на асистенцију Аргентинца Ваде али је судија поништио гол због наводног офсајда. Ипак, ВАР технологија је исправила грешку и спречила неправду.

До краја је Руфије потврдио калсу још једном сјајном интервенцијом у 90. минуту којом је сачувао два бода Сент Етјену. Невен Суботић је одиграо цео меч за Сент Етјен. 

ФРАНЦУСКА 1 - 30. КОЛО:

Петак

Рен – Лион  0:1 (0:0)
/Терије 86/

Субота

Марсељ – Анже 2:2 (2:1)
/Балотели 4, 16 – Мањани 36 пен, 77 пен/

Недеља

Амијен - Бордо 0:0

Монако - Каен  0:1 (0:1)
/Кривели 23/

Дижон - Ница 0:1 (0:0)
/Мелу 60пен/

Нант – Лил 2:3 (0:0)
/Есерик 54пен, Кулибали 56 – Леао 62, Пепе 68пен, Бамба 69/

Тулуз - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Мбапе 74/ 

Понедељак

Сент Етјен - Ним 2:1 (1:1)
/Кабела 24, Берич 82 - Бобишон 2/

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар