FRA: Sent Etjen ima Evropu, VAR spriječio nepravdu!

Krokodili pali teže nego što se očekivalo.

Fudbal 01.04.2019 | 23:24
FRA: Sent Etjen ima Evropu, VAR spriječio nepravdu!
Sent Etjen je opet na poziciji koja garantuje Evropu.

Slavni klub iz doline Rone je večeras teže nego što se očekivalo slomio otpor Nima, slavio na svom terenu sa 2:1 i preuzeo četvto mesto na tabeli od Marselja. To je pozicija koja garantuje Ligu Evrope, a možda će i peto mesto biti dovoljno ako Ren ili Nant ne osvoje Kup Francuske.

Sent Etjen je i dalje nalazi na velikih sedam bodova zaostatka od Liona koji je na poziciji za kvalifikacije za Ligu šampiona, ali neku nadu i dalje ima jer ima lakši raspored od ljutog rivala.

Ipak, večeras nije išlo tako lako sa nezgodnim Nimom. Gosti su poveli posle samo dva minuta igre i šokirali stadion Žofri Gišar. Bobišon je pogodio glavom na asistenciju Buange.

Usledio je žesok pritisak Zelenih i zasluženo izjednačenje u 24. minutu. Feri je napravio katastrofalnu grešku ispred sopstvenog šesanesterca, okliznuo se, izgubio loptu i častio Kabelu stopostotnu šansu. Nekadašnji vezista Njukasla je izašao a golmana i elegantno bocnuo loptu preko njega.

U nastavku se vodili izjednačena borba, bilo je šansi pred oba gola, a Nim je svoje najbolje propustio sredinom drugog poluvremena. Rufije je uspeo da zaustavi projektila Buange sa 40 metara, da bi ubrzoBozok pogodio stativu.

Konačno, desetak minuta pre kraja je pobednik rešen. Slovenački napadač Robert Berič je pogodio na asistenciju Argentinca Vade ali je sudija poništio gol zbog navodnog ofsajda. Ipak, VAR tehnologija je ispravila grešku i sprečila nepravdu.

Do kraja je Rufije potvrdio kalsu još jednom sjajnom intervencijom u 90. minutu kojom je sačuvao dva boda Sent Etjenu. Neven Subotić je odigrao ceo meč za Sent Etjen. 

FRANCUSKA 1 - 30. KOLO:

Petak

Ren – Lion  0:1 (0:0)
/Terije 86/

Subota

Marselj – Anže 2:2 (2:1)
/Baloteli 4, 16 – Manjani 36 pen, 77 pen/

Nedelja

Amijen - Bordo 0:0

Monako - Kaen  0:1 (0:1)
/Kriveli 23/

Dižon - Nica 0:1 (0:0)
/Melu 60pen/

Nant – Lil 2:3 (0:0)
/Eserik 54pen, Kulibali 56 – Leao 62, Pepe 68pen, Bamba 69/

Tuluz - PSŽ 0:1 (0:0)
/Mbape 74/ 

Ponedeljak

Sent Etjen - Nim 2:1 (1:1)
/Kabela 24, Berič 82 - Bobišon 2/

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar