Џејмс "испалио" СП и САД, због снимања филма!

Леброн Џејмс, један од најбољих кошаркаша свих времена, неће представљати своју репрезентацију на Светском првенству у Кини.  Леброн не игра на Мундобаскету у Кини! Звезда Лос Анђелес Лејкерса овог лета неће бити уз селекцију САД, већ ће се посветити стварима ван кошарке.

Кошарка 04.04.2019 | 13:30
Џејмс "испалио" СП и САД, због снимања филма!
Американци ће бити без Џејмса на Мундобаскету, према очекивањима, али постоји могућност да се он прикључи тиму на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Џејмс није био део репрезентације још од 2012, када је настпуио на ОИ у Лондону и освојио златну медаљу.

Екипу САД ће у Кини са клупе предводити прослављени Грег Попович, којем ће то бити деби са националним саставом те земље, а Џејмс ће исти пропустити јер је одлучио да се у то време бави снимањем филма "Спејс Џем 2", наводи "Тхе Атхлетиц".

"Волим све везано за Поповича, наравно, али ово лето није погодно за мене", рекао јеЏејмс.

Што се тиче Токија 2020, он је оставио све могућности отвореним.

"Да, постоји та могућност. Зависиће од тога како се будем осећао. Волим Олимпијске игре".

Леброн Џејмс неће играти у плеј-офу НБА лиге први пут од 2005. године. Он је и регуларни део сезоне окончао пре саиграча у Лос Анђелес Лејкерсима како би санирао повреду препоне.

То значи да ће Џејмс имати слободно лето, али упркос томе што су многи сматрали да ће га провести уз репрезентацију, звезда НБА лиге има другачије планове.

Леброн Џејмс је саопштио да неће играти на Мундобаскету у Кини, већ ће у то време снимати"Спаце јам 2", наставак култног филма из 1996. у којем је главну улогу играо легендарни Мајкл Џордан.

Неће бити на располагању Грегу Поповичу, који ће први пут самостално предводити селекцију САД на једном великом такмичењу.

"Волим све оно што Поп ради, али ово није право лето за мене", поручио је Леброн.

Он је у досадашњој каријери само једном учествовао на Мундобаскету, и то 2006. године у Јапану, када су Американци освојили бронзану медаљу.

Много више наступа уписао је на Олимпијским играма - 2004. у Атини био је резерва и већину времена провео је на клупи националног тима, док је 2008. у Пекингу и 2012. у Лондону био ударна игла Американаца. Пропустио је наступ у Рију 2016, а није извесно да ли ће заиграти и у Токију 2020.

"Волим Олимпијске игре и постоји могућност да наступим у Токију. Све ће зависити од тога како се будем осећао", поручио је играч који је у НБА лиги освојио три шампионска прстена.

Светски куп у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а селекција САД, која се сматра првим фаворитом за освајање златне медаље, наступаће у групи Е заједно са репрезентацијама Турске, Чешке и Јапана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар