Džejms "ispalio" SP i SAD, zbog snimanja filma!

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, neće predstavljati svoju reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kini.  Lebron ne igra na Mundobasketu u Kini! Zvezda Los Anđeles Lejkersa ovog leta neće biti uz selekciju SAD, već će se posvetiti stvarima van košarke.

Košarka 04.04.2019 | 13:30
Džejms "ispalio" SP i SAD, zbog snimanja filma!
Amerikanci će biti bez Džejmsa na Mundobasketu, prema očekivanjima, ali postoji mogućnost da se on priključi timu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Džejms nije bio deo reprezentacije još od 2012, kada je nastpuio na OI u Londonu i osvojio zlatnu medalju.

Ekipu SAD će u Kini sa klupe predvoditi proslavljeni Greg Popovič, kojem će to biti debi sa nacionalnim sastavom te zemlje, a Džejms će isti propustiti jer je odlučio da se u to vreme bavi snimanjem filma "Spejs Džem 2", navodi "The Athletic".

"Volim sve vezano za Popoviča, naravno, ali ovo leto nije pogodno za mene", rekao jeDžejms.

Što se tiče Tokija 2020, on je ostavio sve mogućnosti otvorenim.

"Da, postoji ta mogućnost. Zavisiće od toga kako se budem osećao. Volim Olimpijske igre".

Lebron Džejms neće igrati u plej-ofu NBA lige prvi put od 2005. godine. On je i regularni deo sezone okončao pre saigrača u Los Anđeles Lejkersima kako bi sanirao povredu prepone.

To znači da će Džejms imati slobodno leto, ali uprkos tome što su mnogi smatrali da će ga provesti uz reprezentaciju, zvezda NBA lige ima drugačije planove.

Lebron Džejms je saopštio da neće igrati na Mundobasketu u Kini, već će u to vreme snimati"Space jam 2", nastavak kultnog filma iz 1996. u kojem je glavnu ulogu igrao legendarni Majkl Džordan.

Neće biti na raspolaganju Gregu Popoviču, koji će prvi put samostalno predvoditi selekciju SAD na jednom velikom takmičenju.

"Volim sve ono što Pop radi, ali ovo nije pravo leto za mene", poručio je Lebron.

On je u dosadašnjoj karijeri samo jednom učestvovao na Mundobasketu, i to 2006. godine u Japanu, kada su Amerikanci osvojili bronzanu medalju.

Mnogo više nastupa upisao je na Olimpijskim igrama - 2004. u Atini bio je rezerva i većinu vremena proveo je na klupi nacionalnog tima, dok je 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu bio udarna igla Amerikanaca. Propustio je nastup u Riju 2016, a nije izvesno da li će zaigrati i u Tokiju 2020.

"Volim Olimpijske igre i postoji mogućnost da nastupim u Tokiju. Sve će zavisiti od toga kako se budem osećao", poručio je igrač koji je u NBA ligi osvojio tri šampionska prstena.

Svetski kup u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a selekcija SAD, koja se smatra prvim favoritom za osvajanje zlatne medalje, nastupaće u grupi E zajedno sa reprezentacijama Turske, Češke i Japana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar