Варан обавијестио Реал о жељи за трансфер!

Љут је због неколико ствари. . . ! Или жели повишицу?

Фудбал 04.04.2019 | 14:00
Варан обавијестио Реал о жељи за трансфер!
Било је најављено, а сада се и десило: Рафаел Варан је обавестио управу Реала да жели трансфер на крају сезоне.

Трофејни штопер који има само 25 година и требало је да буде стуб одбране Реала у наредних десетак година жели да промени средину, а разлог је жеља за новим изазовима.

Варан је незадовољан већ неколико мерсеци. Почело је летос после освајања Мундијала када је клуб инсистирао да се што пре прикључи припремама и није добио одмор као остали француски репрезентативци у својим клубовима. Варан је то регистровао као гест непоштовања. Потом је уследила трубулентна сезона Реала у којој је одбрана најчешће била на мети критика, а Варану се замерало на недостатку лидерства на терену. Поготово у ситуацијама када на терену није био Рамос и када је Варан требало да буде командант последње линије. То се поготово односи на меч са Ајаксом у којем је Реал примио четири гола и елиминисан је из Лиге шампиона.

Француз је у Реалу освојио све, заситио се и зато жели да промени средину следећег лета. Међутим, кључ његовог незадовољства је вероватно новац. Варан је Реалу зарађује „само“ 5.800.000 евра по сезони. Што је три пута мање од Бејла, дупло мање од Кроса, Марсела, Рамоса и Модрића... Плаћенији су и Бензема, Иско и Куртоа. Сматра да као дугогодишњи првотимац заслужује већи уговор од актуелног који му истиче тек у лето 2022. године што значи да Реал не мора да паничи. Поготово јер је заштићен клаузулом од 200.000.000 евра коју неће платити нико.

За Варана се интересују Манчестер Јунајтед и ПСЖ који могу да му испуне финансијске услове, али не питање да ли могу да нађу заједнички језик са Краљевским клубом. Незадовољан играч не треба никоме, па ни Реалу, али ће заинтересовани клубови морати да доставе понуду вредну светског рекорда за дефанзивце. Претпоставља се да Реал неће пустити Варана за мање од 100.000.000 евра. Питање је да ли су Јунајтед и ПСЖ спремни да иду тако далеко...

Ако се то деси, Реал ће обезбедити већи део средсава за довођење Варановог наследника, а први пик јеКалиду Кулибали из Наполија који кошта око 150.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар