Varan obavijestio Real o želji za transfer!

Ljut je zbog nekoliko stvari. . . ! Ili želi povišicu?

Fudbal 04.04.2019 | 14:00
Varan obavijestio Real o želji za transfer!
Bilo je najavljeno, a sada se i desilo: Rafael Varan je obavestio upravu Reala da želi transfer na kraju sezone.

Trofejni štoper koji ima samo 25 godina i trebalo je da bude stub odbrane Reala u narednih desetak godina želi da promeni sredinu, a razlog je želja za novim izazovima.

Varan je nezadovoljan već nekoliko merseci. Počelo je letos posle osvajanja Mundijala kada je klub insistirao da se što pre priključi pripremama i nije dobio odmor kao ostali francuski reprezentativci u svojim klubovima. Varan je to registrovao kao gest nepoštovanja. Potom je usledila trubulentna sezona Reala u kojoj je odbrana najčešće bila na meti kritika, a Varanu se zameralo na nedostatku liderstva na terenu. Pogotovo u situacijama kada na terenu nije bio Ramos i kada je Varan trebalo da bude komandant poslednje linije. To se pogotovo odnosi na meč sa Ajaksom u kojem je Real primio četiri gola i eliminisan je iz Lige šampiona.

Francuz je u Realu osvojio sve, zasitio se i zato želi da promeni sredinu sledećeg leta. Međutim, ključ njegovog nezadovoljstva je verovatno novac. Varan je Realu zarađuje „samo“ 5.800.000 evra po sezoni. Što je tri puta manje od Bejla, duplo manje od Krosa, Marsela, Ramosa i Modrića... Plaćeniji su i Benzema, Isko i Kurtoa. Smatra da kao dugogodišnji prvotimac zaslužuje veći ugovor od aktuelnog koji mu ističe tek u leto 2022. godine što znači da Real ne mora da paniči. Pogotovo jer je zaštićen klauzulom od 200.000.000 evra koju neće platiti niko.

Za Varana se interesuju Mančester Junajted i PSŽ koji mogu da mu ispune finansijske uslove, ali ne pitanje da li mogu da nađu zajednički jezik sa Kraljevskim klubom. Nezadovoljan igrač ne treba nikome, pa ni Realu, ali će zainteresovani klubovi morati da dostave ponudu vrednu svetskog rekorda za defanzivce. Pretpostavlja se da Real neće pustiti Varana za manje od 100.000.000 evra. Pitanje je da li su Junajted i PSŽ spremni da idu tako daleko...

Ako se to desi, Real će obezbediti veći deo sredsava za dovođenje Varanovog naslednika, a prvi pik jeKalidu Kulibali iz Napolija koji košta oko 150.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar