Све дужи ред за Дагласа Косту!

Јувентус тражи бар 50. 000. 000 евра! Јунајтед, Сити, ПСЖ, Интер и сада Тотенхем. . .

Фудбал 04.04.2019 | 14:15
Све дужи ред за Дагласа Косту!
“Опрез“ је реч која се ових дана највише врти око Дагласа Косте. Чак иако је, на пример, одлучио да сачека мало више, Бразилац вероватно ни у најлуђим сновима није могао да замисли да ће му се повратак на терен толико одужити. Коста је већ месец и по дана ван строја због повреде задње ложе, али је тек у недељу поподне добио зелено светло клупских доктора да може да се врати тренинзима у пуном ритму и буде у конкуренцији за наредни период.

Упркос томе што је у овом периоду испустио већ девет, а укупно петнаест утакмица, Бразилац је и даље у мислима неких од најмоћнијих клубова Европе, на шта Јувентус није остао имун. 

Локални дневник Тутоспорт доноси вест да је у трку за потпис Дагласа Косте ушао и Тотенхем, који наредног лета планира бар два озбиљна трансфера. Осим Певаца Коста је од раније на радару скаута Манчестер Ситија, Јунајтеда, Пари Сен Жермена и Интера. Јувентус је, наводно, спреман да размисли о продаји Бразилца, али само под условом да стигне понуда од бар 50.000.000 евра.

Коста је после одличне прве сезоне у Јувентусу, где је био као позајмљен играч Бајерна у послу вредном 6.000.000 евра, убедио челнике Старе даме да га откупе за још 40.000.000 евра, али је од озваничења сарадње и потписивања четворогодишњег уговора ушао у помало чудну ситуацију. Одиграо је само 24 утакмице, од тога тек 10 као стартер, а засад има само један гол и две асистенције. Мрежу је затресао крајем јануара против Кјева, а последњу асистенцију уделио је против Спала пре више од четири месеца.

Коста је такође био и суспендован на четири утакмице због пљувања Федерика ди Франческа због наводног псовања мајке.

Због свега тога у главама водећих људи из Јувентуса понела се мисао да је можда тренутак да се искористи ситуација и Даглас пребаци на грбачу неког другог. Манчестер јунајтед још тражи десно крило, мада је прва опција и даље Џејдон Санчо, ПСЖ и Сити га виде као играча за додатно јачање конкуренције, а Интер као могуће решење на једном од два крила, зависно од тога шта ће бити с Иваном Перишићем илиАнтонијом Кандревом, као првој замени за Матеа Политана.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар