Sve duži red za Daglasa Kostu!

Juventus traži bar 50. 000. 000 evra! Junajted, Siti, PSŽ, Inter i sada Totenhem. . .

Fudbal 04.04.2019 | 14:15
Sve duži red za Daglasa Kostu!
“Oprez“ je reč koja se ovih dana najviše vrti oko Daglasa Koste. Čak iako je, na primer, odlučio da sačeka malo više, Brazilac verovatno ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli da će mu se povratak na teren toliko odužiti. Kosta je već mesec i po dana van stroja zbog povrede zadnje lože, ali je tek u nedelju popodne dobio zeleno svetlo klupskih doktora da može da se vrati treninzima u punom ritmu i bude u konkurenciji za naredni period.

Uprkos tome što je u ovom periodu ispustio već devet, a ukupno petnaest utakmica, Brazilac je i dalje u mislima nekih od najmoćnijih klubova Evrope, na šta Juventus nije ostao imun. 

Lokalni dnevnik Tutosport donosi vest da je u trku za potpis Daglasa Koste ušao i Totenhem, koji narednog leta planira bar dva ozbiljna transfera. Osim Pevaca Kosta je od ranije na radaru skauta Mančester Sitija, Junajteda, Pari Sen Žermena i Intera. Juventus je, navodno, spreman da razmisli o prodaji Brazilca, ali samo pod uslovom da stigne ponuda od bar 50.000.000 evra.

Kosta je posle odlične prve sezone u Juventusu, gde je bio kao pozajmljen igrač Bajerna u poslu vrednom 6.000.000 evra, ubedio čelnike Stare dame da ga otkupe za još 40.000.000 evra, ali je od ozvaničenja saradnje i potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora ušao u pomalo čudnu situaciju. Odigrao je samo 24 utakmice, od toga tek 10 kao starter, a zasad ima samo jedan gol i dve asistencije. Mrežu je zatresao krajem januara protiv Kjeva, a poslednju asistenciju udelio je protiv Spala pre više od četiri meseca.

Kosta je takođe bio i suspendovan na četiri utakmice zbog pljuvanja Federika di Frančeska zbog navodnog psovanja majke.

Zbog svega toga u glavama vodećih ljudi iz Juventusa ponela se misao da je možda trenutak da se iskoristi situacija i Daglas prebaci na grbaču nekog drugog. Mančester junajted još traži desno krilo, mada je prva opcija i dalje Džejdon Sančo, PSŽ i Siti ga vide kao igrača za dodatno jačanje konkurencije, a Inter kao moguće rešenje na jednom od dva krila, zavisno od toga šta će biti s Ivanom Perišićem iliAntonijom Kandrevom, kao prvoj zameni za Matea Politana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar