Зиданов ''кастинг'' највише треба да забрине...

. . . Валвердеа, Дијаза и Љорентеа, Брахим прошао тест! Реал славио тесно, а Француз видео на кога може да рачуна.

Фудбал 02.04.2019 | 13:15
Зиданов ''кастинг'' највише треба да забрине...
Реалова турбулентна сезона полако се завршава и све мисли Зинедина Зидана усмерене су на кастинг, својеврсну аудицију после које ће и сам имати увид у то на кога ће моћи да рачуна за наредну јесен.

Док се угледни европски медији највише баве Реаловим плановима за летњу трансфер пијацу, сваку утакмицу до краја сезоне Зидан ће искористити да разбистри слику тима. Две утакмице су прошле, Карим Бензема је спасао Краља против Уеске, остало је још девет шанси за многобројне првотимце да докажу да су достојни Реаловог дреса. 

Зидан је у две утакмице урадио оно што Ђулен Лопетеги и Сантијаго Солари нису у својим тренерским мандатима – искористио је већ 19 играча, што је свима јасно ставило до знања да се Француз не шали и да заиста жели да стекне увид у то на кога може да рачуна у будућности. Истина, Солари је у прве две утакмице на клупи изменио 20 играча, али треба знати да је куп сусрет против Мељиље заправо била једина озбиљна прилика да клинцима из омладинске школе пружи шансу од старта. Не треба заборавити да су код Соларија Марсело, Иско и Бејл практично унапред били отписани. Примера ради, Лопетеги је 19 играча променио тек после седам утакмица.

Засад су терен видели Навас, Одриозола, Варан, Рамос, Марсело, Модрић, Крос, Иско, Асенсио, Бензема, Бејл, Себаљос, Валверде и Маријано. Против Уеске је позвао и сина Луку Зидана, Нача, Љорентеа и Брахима Дијаза, док Лукас Васкез није био у протоколу због повреде.

У Зизуовом повратничком мандату засад само шесторица играча нису били у тиму. Тибо Куртоа је на голу замењен Кејлором Навасом, касније се Белгијанац још и повредио, Дани Карвахал и Винисијус Жуниор су такође повређени, док је Каземиро и даље суспендован. Регилон и Ваљехо су такође били ван радара новог-старог шефа струке.

Зидан је и сам свестан да није све у томе да стално користи 11 истих фудбалера. Мешањем карата се бавио и у свом првом мандату, што му је донело шампионску титулу у Примери и Лигу шампиона. Сада су времена другачија, а Зизу је тај који има моћ да донесе све одлуке.

Како се може чути у круговима блиским клубу, после ове две утакмице за своју будућност највише морају да се забрину млади Федерико Валверде, затим Маријано Дијаз и Маркос Љоренте.

Валвердеа је Зидан користио у обе претходне утакмице, али укупно 28 минута. Делује да млади Уругвајац није убедио Француза да му је место у првом тиму, због чега се у наредном периоду очекује да буде скрајнут потпуно.

Маријана Дијаза је Зидан отписао и у свом првом радном подухвату на клупи Реала, пошто је од клуба тражио да га продају на лето 2017. године. Лион га је тада узео за свега 8.000.000 евра, али га јеЛопетеги летос вратио по цени од 22.000.000 евра. Доминиканац са шпанским папирима никако није оставио добар утисак, а добио је свега 563 минута ове сезоне и постигао два гола. Љорентеовастагнација у развоју највероватније ће га коштати будућности у Реалу, а како је клубу главна идеја да ангажује Пола Погбу, његов простор за игру биће готово непостојећи. Баш као и за Валвердеа.

Један од оних који су, опет, прошли Зиданов рани тест је Брахим Дијаз. Момак кога је Реал довео зимус из Манчестер Ситија за 17.000.000 евра натерао је Зидана да обрати пажњу на њега после одличног рада на тренинзима. Због тога га је Француз наградио убацивањем у стартну поставу против Уеске, а овај му се захвалио асистенцијом за Исков погодак.

“Не знам да ли је ово био тест, али свакако морам да покажем да могу да играм“, кратко је прокоментарисао Дијаз после утакмице, на шта се брзо надовезао Зидан.

“Играо је јако мало у последње време, али видим да дечко ради много“.

Једна од тема дана у мадридској штампи је Зиданова одлука да удели дебитантски наступ свом сину Луки Зидану. Уз Куртоину повреду и Навасовог умора због репрезентативних обавеза, 20-годишњи чувар мреже дебитовао је на стадиону Сантјаго Бернабеу и био солидан.

“Не причам као отац, већ као тренер – Лука има карактер да носи дрес Реала“, поручио је Зинедин, што је само отворило врата за спекулације о томе шта ће бити са младим Андријом Лунином, кога је Реал купио летос из Зорије за 8.500.000 евра.

Лунин већ неко време нема минутажу на позајмици у Леганесу, а само је девет месеци млађи од Луке, што ће заиста и довести у питање повратак Украјинца који је био пројектован за трећег голмана Реала у наредној сезони.

Пред Зиданом је још доста посла. Али, контуре се назиру. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар