Саво на дебију ушао у историју!

Милошевић први тренер Партизана којег су навијачи почели да терају после 20 минута!

Фудбал 02.04.2019 | 22:30
Саво на дебију ушао у историју!
Прва утакмица и одмах – историја! Све најгоре што је могло Саву Милошевићу да се догоди у Крушевцу, на својој првој утакмици у каријери на позицији тренера, па још тренера Партизана – догодило се. Изгубио је меч и то од тима који од новембра није победио никог. Од тима којег су црно-бели са Жарком Лазетићем пре двадесет дана прегазили на истом стадиону са 4:0. Али оно што је врхунац дана је нешто што ником у Хумској раније није успело: да му навијачи после 20 минута скандирају да – оде!?

Било је и раније тренера који нису били по укусу навијача. Није било ни мало оних којима су скандирали да напусте клупу. Последњи у низу био је Мирослав Ђукић у финишу свог мандата. Истина, терали су Гробари демонстрацијама Аврама Гранта пре него што је потписао уговор, мада су суштински више бранили смењеног Александра Станојевића, него што су били против Израелца.

Ипак, не памти се случај да је неки тренер, па још легенда клуба, добио свега 20 минута поверења и после тога скандирање да би требало да оде са клупе. Није Саво Милошевић ни у играчким данима био у превеликој љубави са фановима Партизана, а изгледа да ће се то гледање преко нишана наставити и на његовом новом послу.

Руку на срце, за виђено у Крушевцу, тешко да ико може да аплаудира новом шефу струке. То што је променио формацију екипе је најмање спорно, решио је да испроба нешто ново. Међутим, избор играча је потпуно необјашњив. „Одледио“ је Милошевић Вулићевића, Остојића и Смиљанића, па у финишу меча чак убацио и Сашу ллића. Њих четворица заједно од почетка сезоне имају 16 утакмица у ногама, од којих добар део су улазили с клупе!

Нећемо о њиховим годинама, јер је ваљда јасно да тај квартет нису младе наде, које је Саво желео да види на делу, да би знао може ли на њих да рачуна за следећу сезону. Нити су „златне коке“ које би управа клуба да прода на исток или запад и њима попуни клупски буџет.

Да је један од њих био на терену, па да човек помисли како је нови тренер силом прилика морао да га „гурне“ у састав или као што то многи стратези чине када дођу на нови посао, извуку из нафталина неког играча за којег сматрају да је направедно запостављен и доделе му место у првом тиму. Ипак, овде се ради о тројици стартера који су једва видели терен од почетка сезоне. Много би било и за Манчестер сити, а камоли Партизан, који се љуља на стакленим ногама и трпи ударце у једнако стаклену браду током целог пролећа.

Шта је тачно Милошевић мислио да уради у Крушевцу, остаје мистерија. Ваљда му није резон био да чува састав за Чукарички и среду, јер му се ова вртешка као бумеранг вратила и обила о главу. Шта год је замислио, испало је катастрофално, пошто је тим који је психички убијен у појам, што је сам Саво данима апострофирао као кључни проблем, додатно ударен по глави, јер је изгубио од састава којег је декласирао са 4:0 пре непуних месец дана.

И од недеље Партизан је четврти на табели. Последњи пут је био тако ниско, а да је сезона одмакла,  још у јесењој полусезони код Миодрага Јешића. Далеко од тога да је кривица Сава Милошевића што је Парни ваљак трокирао ове такмичарске године, али њему иду „заслуге“ за пад иза Чукаричког и то три дана уочи сусрета са истим ривалом у Хумској 1.

Изјава новог тренера Партизана да је дуг пут пред њим и екипом има смисла. Али, са оваквим његовим одлукама и изборима већ на првом кораку, питање је колико ће тај пут потрајати. За црно-беле и самогМилошевића било би много битно да су у Крушевцу били само „први мачићи“...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар