Savo na debiju ušao u istoriju!

Milošević prvi trener Partizana kojeg su navijači počeli da teraju posle 20 minuta!

Fudbal 02.04.2019 | 22:30
Savo na debiju ušao u istoriju!
Prva utakmica i odmah – istorija! Sve najgore što je moglo Savu Miloševiću da se dogodi u Kruševcu, na svojoj prvoj utakmici u karijeri na poziciji trenera, pa još trenera Partizana – dogodilo se. Izgubio je meč i to od tima koji od novembra nije pobedio nikog. Od tima kojeg su crno-beli sa Žarkom Lazetićem pre dvadeset dana pregazili na istom stadionu sa 4:0. Ali ono što je vrhunac dana je nešto što nikom u Humskoj ranije nije uspelo: da mu navijači posle 20 minuta skandiraju da – ode!?

Bilo je i ranije trenera koji nisu bili po ukusu navijača. Nije bilo ni malo onih kojima su skandirali da napuste klupu. Poslednji u nizu bio je Miroslav Đukić u finišu svog mandata. Istina, terali su Grobari demonstracijama Avrama Granta pre nego što je potpisao ugovor, mada su suštinski više branili smenjenog Aleksandra Stanojevića, nego što su bili protiv Izraelca.

Ipak, ne pamti se slučaj da je neki trener, pa još legenda kluba, dobio svega 20 minuta poverenja i posle toga skandiranje da bi trebalo da ode sa klupe. Nije Savo Milošević ni u igračkim danima bio u prevelikoj ljubavi sa fanovima Partizana, a izgleda da će se to gledanje preko nišana nastaviti i na njegovom novom poslu.

Ruku na srce, za viđeno u Kruševcu, teško da iko može da aplaudira novom šefu struke. To što je promenio formaciju ekipe je najmanje sporno, rešio je da isproba nešto novo. Međutim, izbor igrača je potpuno neobjašnjiv. „Odledio“ je Milošević Vulićevića, Ostojića i Smiljanića, pa u finišu meča čak ubacio i Sašu llića. Njih četvorica zajedno od početka sezone imaju 16 utakmica u nogama, od kojih dobar deo su ulazili s klupe!

Nećemo o njihovim godinama, jer je valjda jasno da taj kvartet nisu mlade nade, koje je Savo želeo da vidi na delu, da bi znao može li na njih da računa za sledeću sezonu. Niti su „zlatne koke“ koje bi uprava kluba da proda na istok ili zapad i njima popuni klupski budžet.

Da je jedan od njih bio na terenu, pa da čovek pomisli kako je novi trener silom prilika morao da ga „gurne“ u sastav ili kao što to mnogi stratezi čine kada dođu na novi posao, izvuku iz naftalina nekog igrača za kojeg smatraju da je napravedno zapostavljen i dodele mu mesto u prvom timu. Ipak, ovde se radi o trojici startera koji su jedva videli teren od početka sezone. Mnogo bi bilo i za Mančester siti, a kamoli Partizan, koji se ljulja na staklenim nogama i trpi udarce u jednako staklenu bradu tokom celog proleća.

Šta je tačno Milošević mislio da uradi u Kruševcu, ostaje misterija. Valjda mu nije rezon bio da čuva sastav za Čukarički i sredu, jer mu se ova vrteška kao bumerang vratila i obila o glavu. Šta god je zamislio, ispalo je katastrofalno, pošto je tim koji je psihički ubijen u pojam, što je sam Savo danima apostrofirao kao ključni problem, dodatno udaren po glavi, jer je izgubio od sastava kojeg je deklasirao sa 4:0 pre nepunih mesec dana.

I od nedelje Partizan je četvrti na tabeli. Poslednji put je bio tako nisko, a da je sezona odmakla,  još u jesenjoj polusezoni kod Miodraga Ješića. Daleko od toga da je krivica Sava Miloševića što je Parni valjak trokirao ove takmičarske godine, ali njemu idu „zasluge“ za pad iza Čukaričkog i to tri dana uoči susreta sa istim rivalom u Humskoj 1.

Izjava novog trenera Partizana da je dug put pred njim i ekipom ima smisla. Ali, sa ovakvim njegovim odlukama i izborima već na prvom koraku, pitanje je koliko će taj put potrajati. Za crno-bele i samogMiloševića bilo bi mnogo bitno da su u Kruševcu bili samo „prvi mačići“...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar