Барселона одустала од Јовића!

Фудбалски клуб Барселона "охладио" се поводом довођења српског голгетера из редова Франкфурта из Ајнтрахта, Луке Јовића.  Компликује се виђени трансфер Луке Јовића: Барса сумња у „билдовање“ цене! Спорт пише да се првак Шпаније до даљег повукао из преговора!

Фудбал 05.04.2019 | 22:20
Барселона одустала од Јовића!
Барселона се недавно укључила у трку за Јовићевим потписом, у којој још учествују бројни европски великани као што су Реал Мадрид, Бајерн Минхен, Пари Сен Жермен...

Како преносе бројни европски медији, Барселона је, барем за сада, одустала од преговора са Ајнтрахтом због превелике новчане суме коју Немци траже за повременог репрезентативца Србије.

Барселона је за Јовића била спремна да плати 58 милиона евра, али је тим из Франкфурта подигао ту цифру на округло 70 милиона због нових интересовања која су се у међувремену појавила.

Јовић је ове сезоне постигао 16 голова у Бундеслиги и један је од најуспешнијих голгетера тог првенства, а недавно је био и стрелац у пријатељском мечу између Србије и Немачке. Ипак, прилику у репрезентацији још увек тражи, с обзиром да га је селектор Младен Крстајић изоставио из првог меча квалификација за ЕУРО 2020. против Португала.

Тим из Каталоније још увек није потпуно одустао од Јовића, али, како се наводи, више нису толико "загрејани" за бившег нападача Бенфике и Црвене звезде.

Још један викенд и још један гол у Бундеслиги за Луку Јовића. Суперталентовани српски нападач печатирао је тријумф Ајнтрахта над Штутгартом, и стигао до 16 гола у Бундеслиги. Иако је наставио да билдује бројке, већ виђени трансфер репрезентативца Србије у Барселону почео је да се компликује. Тако бар пише каталонски Спорт.

Челници Барселоне неколико пута су имали прилике да разговарају са једним од најбољих нападача у Европи. Интерес су појачали одласком у Милано, када је Ајнтрахт гостовао Интеру. Јасно је Ерик Абидал ставио до знања Јовићу да га жели у Барселони. Потом су представници каталонског клуба били у Лисабону. И од тада је настао застој у преговорима две стране.

Наиме, Барселона још није доставила понуду Ајнтрахту за Луку Јовића. Чак се одлучила за застој у преговорима, јер сматра да Ајнтрахт и агенти Луке Јовића користе каталонски клуб за трговину, или жаргонски речено „билдовање цене“. Спорт пише да је цена од 60.000.000 евра превисока и да Јовићеви заступници користе оворено интересовање Барселоне да подигну цену трансфера.

Познати агент Фали Рамадани је пре неколико дана боравио у Мадриду и сусрео са са директорима Реала и испипао им пулс. Као адута Рамадани има и благо интересовање ПСЖ-а, што може да му помогне да дође до чаробне бројке од 80.000.000 евра обештећења.

Наводно, у Барселони су одлучили више да не лицитирају, већ да се до даљег повуку из преговора. Још нису послали конкретну понуду, а питање је када ће се то десити.

Спорт пише да ће Барселона наставити борбу за Луку Јовића, али да неће губити главу. Истина, Јовић има шансу да до краја сезоне стигне до чаробне бројке од 30 постигнутих голова. А тада ће цифра од 80.000.000 евра бити сасвим реална.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар