Barselona odustala od Jovića!

Fudbalski klub Barselona "ohladio" se povodom dovođenja srpskog golgetera iz redova Frankfurta iz Ajntrahta, Luke Jovića.  Komplikuje se viđeni transfer Luke Jovića: Barsa sumnja u „bildovanje“ cene! Sport piše da se prvak Španije do daljeg povukao iz pregovora!

Fudbal 05.04.2019 | 22:20
Barselona odustala od Jovića!
Barselona se nedavno uključila u trku za Jovićevim potpisom, u kojoj još učestvuju brojni evropski velikani kao što su Real Madrid, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen...

Kako prenose brojni evropski mediji, Barselona je, barem za sada, odustala od pregovora sa Ajntrahtom zbog prevelike novčane sume koju Nemci traže za povremenog reprezentativca Srbije.

Barselona je za Jovića bila spremna da plati 58 miliona evra, ali je tim iz Frankfurta podigao tu cifru na okruglo 70 miliona zbog novih interesovanja koja su se u međuvremenu pojavila.

Jović je ove sezone postigao 16 golova u Bundesligi i jedan je od najuspešnijih golgetera tog prvenstva, a nedavno je bio i strelac u prijateljskom meču između Srbije i Nemačke. Ipak, priliku u reprezentaciji još uvek traži, s obzirom da ga je selektor Mladen Krstajić izostavio iz prvog meča kvalifikacija za EURO 2020. protiv Portugala.

Tim iz Katalonije još uvek nije potpuno odustao od Jovića, ali, kako se navodi, više nisu toliko "zagrejani" za bivšeg napadača Benfike i Crvene zvezde.

Još jedan vikend i još jedan gol u Bundesligi za Luku Jovića. Supertalentovani srpski napadač pečatirao je trijumf Ajntrahta nad Štutgartom, i stigao do 16 gola u Bundesligi. Iako je nastavio da bilduje brojke, već viđeni transfer reprezentativca Srbije u Barselonu počeo je da se komplikuje. Tako bar piše katalonski Sport.

Čelnici Barselone nekoliko puta su imali prilike da razgovaraju sa jednim od najboljih napadača u Evropi. Interes su pojačali odlaskom u Milano, kada je Ajntraht gostovao Interu. Jasno je Erik Abidal stavio do znanja Joviću da ga želi u Barseloni. Potom su predstavnici katalonskog kluba bili u Lisabonu. I od tada je nastao zastoj u pregovorima dve strane.

Naime, Barselona još nije dostavila ponudu Ajntrahtu za Luku Jovića. Čak se odlučila za zastoj u pregovorima, jer smatra da Ajntraht i agenti Luke Jovića koriste katalonski klub za trgovinu, ili žargonski rečeno „bildovanje cene“. Sport piše da je cena od 60.000.000 evra previsoka i da Jovićevi zastupnici koriste ovoreno interesovanje Barselone da podignu cenu transfera.

Poznati agent Fali Ramadani je pre nekoliko dana boravio u Madridu i susreo sa sa direktorima Reala i ispipao im puls. Kao aduta Ramadani ima i blago interesovanje PSŽ-a, što može da mu pomogne da dođe do čarobne brojke od 80.000.000 evra obeštećenja.

Navodno, u Barseloni su odlučili više da ne licitiraju, već da se do daljeg povuku iz pregovora. Još nisu poslali konkretnu ponudu, a pitanje je kada će se to desiti.

Sport piše da će Barselona nastaviti borbu za Luku Jovića, ali da neće gubiti glavu. Istina, Jović ima šansu da do kraja sezone stigne do čarobne brojke od 30 postignutih golova. A tada će cifra od 80.000.000 evra biti sasvim realna.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar