Динамо два меча без гледалаца, због расизма!

"Максимир" закључан! Расизам, пиротехника, тврди предмети и седење на степеништу. . . УЕФА немилосрдна према Динаму због расизма на "Максимиру"! Европска фудбалска унија (УЕФА) казнила је хрватског првака Динамо из Загреба играњем без публике на Максимиру за идуће две европске утакмице.  

Фудбал 02.04.2019 | 10:45
Динамо два меча без гледалаца, због расизма!
За другу утакмицу предвиђена је условна казна у периоду од две године.

УЕФА је пријавила расистицко понашање дела максимирске публике, као и коришћење пиротехнике, убацивање предмета на терен и блокиране пролазе на трибинама, на првој утакмици осмине финала Европа лиге коју је Динамо 7. марта на свом стадиону играо против Бенфике.

Укупна новчана казна износи 67.000 евра. Из УЕФА је саопштено да је Динаму изречена новчана казна у висини од 47.000 евра због бацања петарди и других предмета, као и блокирања степеништа на стадиону, преноси Ројтерс.

Због расистичког понашања навијача Динамо је кажњен са 20.000 евра и једном утакмицом без публике, а уколико се сличан прекршај понови у наредне две године, аутоматски ће још једну утакмицу играти пред празним трибинама.

То ће бити идуће сезоне у другом претколу квалификација за Лигу шампиона.

"Модри" су кажњени за расизам, пиротехнику, убацивање тврдих предмета на терен, као и седења и стајања на степеништу, а све се то догодило током прве утакмице осмине финала Лиге Европе у којој је шампион Хрватске победио Бенфику резултатом 1:0.

С обзиром на то да су "орлови" у реваншу у Лисабону победили 3:0, суспензија ће важити за прве европске утакмице екипе у сезони 2019/20.

Поред тога, на рачун УЕФА мораће да буде уплаћено и 67.000 евра, где је само за седење на степеништу клуб кажњен са 20.000.

Кажњењи су и Челси и Малме због нереда својих навијача током фебруарских мечева у Лиги Европе. Енглези са 13.000, Швеђани као организатори меча са 58.000 евра.

Гостујући навијачи утрчали су у терен током утакмице 14. фебруара у Шведској, завршеној резултатом 1:2, док је са трибина на којима су били смештени фанови Малмеа улетело неколико тврдих предмета и бакљи на терен.

Полиција је тада морала да смирује ситуацију, а до краја утакмице доведено је још редара који су одвајали навијаче на трибинама.

У реваншу је било 5:0 на "Стамфорд бриџу".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар