Dinamo dva meča bez gledalaca, zbog rasizma!

"Maksimir" zaključan! Rasizam, pirotehnika, tvrdi predmeti i sedenje na stepeništu. . . UEFA nemilosrdna prema Dinamu zbog rasizma na "Maksimiru"! Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je hrvatskog prvaka Dinamo iz Zagreba igranjem bez publike na Maksimiru za iduće dve evropske utakmice.  

Fudbal 02.04.2019 | 10:45
Dinamo dva meča bez gledalaca, zbog rasizma!
Za drugu utakmicu predviđena je uslovna kazna u periodu od dve godine.

UEFA je prijavila rasisticko ponašanje dela maksimirske publike, kao i korišćenje pirotehnike, ubacivanje predmeta na teren i blokirane prolaze na tribinama, na prvoj utakmici osmine finala Evropa lige koju je Dinamo 7. marta na svom stadionu igrao protiv Benfike.

Ukupna novčana kazna iznosi 67.000 evra. Iz UEFA je saopšteno da je Dinamu izrečena novčana kazna u visini od 47.000 evra zbog bacanja petardi i drugih predmeta, kao i blokiranja stepeništa na stadionu, prenosi Rojters.

Zbog rasističkog ponašanja navijača Dinamo je kažnjen sa 20.000 evra i jednom utakmicom bez publike, a ukoliko se sličan prekršaj ponovi u naredne dve godine, automatski će još jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama.

To će biti iduće sezone u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Modri" su kažnjeni za rasizam, pirotehniku, ubacivanje tvrdih predmeta na teren, kao i sedenja i stajanja na stepeništu, a sve se to dogodilo tokom prve utakmice osmine finala Lige Evrope u kojoj je šampion Hrvatske pobedio Benfiku rezultatom 1:0.

S obzirom na to da su "orlovi" u revanšu u Lisabonu pobedili 3:0, suspenzija će važiti za prve evropske utakmice ekipe u sezoni 2019/20.

Pored toga, na račun UEFA moraće da bude uplaćeno i 67.000 evra, gde je samo za sedenje na stepeništu klub kažnjen sa 20.000.

Kažnjenji su i Čelsi i Malme zbog nereda svojih navijača tokom februarskih mečeva u Ligi Evrope. Englezi sa 13.000, Šveđani kao organizatori meča sa 58.000 evra.

Gostujući navijači utrčali su u teren tokom utakmice 14. februara u Švedskoj, završenoj rezultatom 1:2, dok je sa tribina na kojima su bili smešteni fanovi Malmea uletelo nekoliko tvrdih predmeta i baklji na teren.

Policija je tada morala da smiruje situaciju, a do kraja utakmice dovedeno je još redara koji su odvajali navijače na tribinama.

U revanšu je bilo 5:0 na "Stamford bridžu".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar