"Орлићи" поразом од Шведске остали без ЕП-а!

Кадетска фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство, јер је у одлучујућем мечу поражена од Шведске – 2:1 (1:0).

Фудбал 01.04.2019 | 19:15
"Орлићи" поразом од Шведске остали без ЕП-а!
У мечу који је обележила права драма у финишу утакмице, јер су "орлићи" тада стигли до изједначења и тражили пут до другог гола који би их водио на континентални шампионат, Швеђани су били спретнији и срећнији.

Србија је лако, утисак је, дозволила Шведској да прва дође у вођство, после беспотребног прекршаја за једанаестерац који је у гол претворио Прица, син успешног нападача Радета Прице, фудбалера рођеног у Шведској српско-хрватског порекла.

У наставку се велики напор наших играча исплатио у 89.минуту, када се после гужве пред голом Довина, најбоље снашао Кременовић.

И онда је уследила борба на све или ништа, имали су "орлићи" прилике, али недостајало је више концентрације. С друге стране Швеђани су тражили прилику из контра напада и једну такву искористио је Прица, неколико секунди пре краја утакмице.

Србија – Шведска 1:2 (0:1)
(Кременовић 89 -- Прица 40п, Прица 90+5.

Стадион: СЦФСС у Старој Пазови.
Судија: Еманулис Скоулас (Грчка).
Жути картони: Деспотовски, Благојевић, Ергелаш (Србија), Еле, Колендер (Шведска)

Србија: Станковић, Деспотовски, Кременовић, Дрезгић (од 46. Роган), Благојевић, Луковић (од 78. Бачанин), Ђурасовић (од 57. Миладиновић), Бабић, Кнежевић, Чолић (од 57. Ергелаш), Баић (од 46. Цветићанин).

Шведска: Довин, Хусеин (од 90+2 Видел), Еле, Пеци (од 84. Бергмарк), Холмквист, Рослин (од 64. Нанаси), Колендер, Нилсон, Едвардсон (од 90+2 Ландсен), Прица, Јансон (од 46. Гиговић).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар