Хрватска: "Пођи у Републику Српску, мајмуне!"

Извештај делегата потресао Хрватску. . .  "У нижеразредном хрватском фудбалу никада није досадно", пише Индеx. хр и преноси интеренсантан детаљ са меча Сплитско-далматинске лиге.

Фудбал 02.04.2019 | 09:45
Хрватска: "Пођи у Републику Српску, мајмуне!"
Главна прича дана у Хрватској је она о мечу између екипе Постире Сарди и Младости Проложац, која се завршила са 2:0 после вођства домаћина од 2:0 на полувремену.

Делегат тог меча Анте Вуковић написао је детаљан извештај о запажањима везаним за догађаје на том мечу везаним за низ увреда са једне и са друге стране.

"Организација утакмице према пропозицијама за овај ранг такмичења. Спортске идентификације обе екипе, као и лиценце оба тренера, уредне. Постигнути голови регуларни. Опомене оправдано додељене, као и искључења. У 5. минуту тешко се повредио домаћи играч Јошко Радошевић (пукла кључна кост). Прекид је трајао пет минута. У 66. минуту ударен је у лево уво други помоћни судија са трибина неким предметом, а повредад није видљива. Након прекида у трајању од осам минута, пошто се помоћни судија није осећао спремним да може наставити утакмицу, његову дужност преузео је четврти судија у 52. минути.

Оправдано је искључен гостујући тренер Анте Кнезовић који је демонстративно ушао на терен, бацио јакну на траву и вређао главног судију (ј*бемти Исуса и Госпу) након чега је отишао на трибине. У 98. минуту искључен је домаћи тренер Ненад Билић због вређања делегата ('ђубре једно') и другог помоћног судије ('што те није убило то што те погодило').

После утакмице у службеним просторијама обратио се делегату речима: 'Пођи у Републику Српску, мајмуне један'. У 89. минуту због друге јавне опомене оправдано је искључен гостујући играч Мате Грабовац. Утакмица је уредно пријављена ПП Брач и нису примећени целу утакмицу да су били ни минут присутни. Дочек и испраћај гостију коректан. О суђењу следи извештај. ЦД ће се доставити у уторак у Савез", наводи се у извештају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар